Mercedes

F1 team intro

Mercedes maakte een opmerkelijke comeback in de Formule 1 met een fabrieksteam in 2010. Onder leiding van Michael Schumacher en later Lewis Hamilton en Nico Rosberg, domineerden ze het hybride tijdperk met meerdere titels. Het team behaalde indrukwekkende resultaten, waaronder podiumplaatsen en overwinningen. Nu, met George Russell als nieuwe teamgenoot van Hamilton, blijft Mercedes het team dat iedereen wil verslaan in de Formule 1. Hun succes en dominantie hebben hen een legendarische status bezorgd in de moderne F1-geschiedenis.

Coureurs

Lewis Hamilton

"Still I Rise" - de woorden die Lewis Hamilton's helm sieren en zijn schouders sieren. Sinds zijn indrukwekkende debuut in 2007 heeft Hamilton alle verwachtingen overtroffen. Hij staat nu bovenaan de lijst van meeste poleposities, heeft het record van meeste overwinningen verbroken en evenaart het aantal wereldtitels van de legendarische Michael Schumacher. Hamilton's unieke stijl en onconventionele benadering hebben respect afgedwongen in de F1. Zijn collega's weten dat hij altijd klaarstaat om te racen en te winnen, ongeacht de omstandigheden.

George Russell

George Russell, ook wel bekend als 'Russell the Rocket', is een coureur die leeft volgens het motto "Als je twijfelt, ga dan voluit". Hij heeft indruk gemaakt in zijn F1-carrière, van het verslaan van ervaren teamgenoten tot het behalen van zijn eerste overwinning met Mercedes. Russell heeft bewezen een hardwerkende en vastberaden coureur te zijn, met een winnaarsmentaliteit. Na succesvolle prestaties bij Williams kreeg hij de kans om zijn talent te tonen bij Mercedes. Hij heeft al laten zien dat hij in staat is om de top te bereiken en zal in de toekomst zeker een uitdaging vormen voor het kampioenschap.

Over Mercedes

Mercedes maakte een opmerkelijke comeback in de Formule 1 met de lancering van een fabrieksteam in 2010. De terugkeer van Michael Schumacher zorgde voor veel opwinding, maar het team bewees al snel zijn kracht op de baan. Met drie podiumplaatsen in het debuutseizoen en een doorbraakoverwinning van Nico Rosberg in 2012, begon Mercedes aan een periode van dominantie. Het partnerschap tussen Rosberg en Lewis Hamilton resulteerde in epische titelgevechten en maakte van Mercedes een van de meest dominante teams in de moderne F1-geschiedenis. Met de opkomst van George Russell als nieuwe teamgenoot van Hamilton, blijft Mercedes het te kloppen team in de Formule 1.

F1 wagen

De W14 is gebaseerd op de ervaringen van het moeilijke jaar 2022 en heeft opvallende veranderingen ondergaan, zowel qua uiterlijk als prestaties. Het behoudt het kenmerkende DNA van zijn voorganger, met zichtbare wijzigingen zoals de kuipvormige carrosserie op de motorafdekking. Het iconische zwarte livery is verfijnd om het totale gewicht te verminderen. Lewis Hamilton en George Russell zullen het team vormen voor hun tweede seizoen samen, ondersteund door Mick Schumacher als derde coureur. Ondanks de sterke concurrentie van vorig jaar, blijft het team streven naar het behalen van het wereldkampioenschap.

© Martin Trenkler

Geschiedenis

Mercedes maakte een opmerkelijke comeback in de moderne F1 en domineerde het hybride tijdperk met meerdere titels. Ze begonnen als een fabrieksteam in 2010 en behaalden snel succes met de legendarische Michael Schumacher en Nico Rosberg. Lewis Hamilton verving Schumacher in 2013 en samen met Rosberg vormden ze een sterk duo dat titelgevechten uitvocht. Hamilton behaalde verschillende wereldtitels en brak records. Mercedes veroverde zowel constructeurs- als coureurstitels en behaalde indrukwekkende overwinningen. Nu gaat George Russell de uitdaging aan naast Hamilton. Mercedes blijft het team dat iedereen wil verslaan in de F1.

Laatste racing nieuws

Over Racing.nl

Racing.nl is de ultieme bestemming voor Formule 1 fans! We brengen je al het laatste nieuws, meningen en informatie over de sport, evenals uitslagen en live verslag van elke race. Of je nu een die-hard fan bent of net begint, bij ons kun je terecht voor alles over racing.

Informatie

Komende races

Wil je weten wanneer de eerstvolgende formule 1 race is? Bekijk de formule 1 race kalender voor het overzicht van de trainingen, kwalificaties en races. Klik op de knop hieronder.

© Copyright Racing.nl 2024 | Alle rechten voorbehouden

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies om je ervaring te verbeteren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookiebeleid