McLaren

F1 team intro

McLaren Racing Limited is een succesvol Brits Formule 1-team gevestigd in het McLaren Technology Centre in Engeland. Ze hebben een indrukwekkende staat van dienst met 183 overwinningen, 12 coureurstitels en 8 constructeurstitels. McLaren heeft een sterke rivaliteit met Ferrari en wordt beschouwd als een iconisch en invloedrijk team in de sport. Hun ultramoderne faciliteit, het McLaren Technology Centre, speelt een belangrijke rol in hun streven naar succes. Het team heeft een rijke geschiedenis in de Formule 1, met dominante periodes in de jaren '80, '90 en vroege jaren 2000. Ondanks enkele moeilijke jaren blijft McLaren vastberaden om succesvol te zijn in de sport.

Coureurs

Lando Norris

Lando Norris, een jonge en getalenteerde Britse coureur, maakte indruk tijdens zijn debuutseizoen in de Formule 1 in 2019. Hij heeft flair en vechtlust, met poleposities en spannende gevechten op de baan. Norris behaalde punten in 11 races en miste net een top-10 positie in het kampioenschap. In de daaropvolgende seizoenen behaalde hij meerdere podiumplaatsen, waarbij hij zelfs dicht bij een overwinning kwam. Hij ontwerpt en schildert zijn eigen racekleding. Met McLaren als team rekent men op Norris' jeugdig potentieel om terug te keren naar de top van de Formule 1.

Oscar Piastri

Oscar Piastri, geboren in Melbourne, had als jonge jongen een droom om in de Formule 1 te racen, geïnspireerd door de sterrenrijders die zijn lokale straten doorkruisten. Hij verhuisde naar Europa om zijn droom waar te maken en klom snel op de ladder van de eenzitters. Met succes in verschillende kampioenschappen trok Piastri de aandacht van Formule 1-teams. Uiteindelijk werd het McLaren dat zijn diensten won na een geschil met Alpine. Nu, op 22-jarige leeftijd, staat Piastri op het punt zijn Formule 1-droom te verwezenlijken. Hij heeft bewezen een getalenteerde coureur te zijn en belooft veel voor de toekomst.

Over McLaren

McLaren Racing Limited is een Brits motorsportteam dat gevestigd is in het McLaren Technology Centre in Woking, Surrey, Engeland. Het team staat vooral bekend als een succesvolle Formule 1-constructeur en behoort tot de oudste en meest succesvolle teams in de geschiedenis van de sport. Met 183 overwinningen, 12 coureurstitels en 8 constructeurstitels heeft McLaren een indrukwekkende staat van dienst. Ze hebben een sterke rivaliteit met Ferrari en worden beschouwd als een van de meest iconische en invloedrijke teams in de Formule 1. Het McLaren Technology Centre is een ultramoderne faciliteit die het hart vormt van het team en zijn streven naar succes.

F1 wagen

McLaren Racing presenteert met trots hun nieuwste Formule 1-bolide, de MCL60. Dit indrukwekkende chassis belichaamt het streven naar snelheid en prestatie van het team. Met de krachtige Mercedes Power Unit onder de motorkap, hebben ze een geduchte combinatie gecreëerd om de concurrentie aan te gaan. McLaren staat bekend om hun technische innovaties en het streven naar uitmuntendheid. Met het oog op succes en podiumplaatsen in het komende seizoen, zijn ze vastberaden om hun rijke geschiedenis in de sport voort te zetten. De MCL60 belooft een competitieve en opwindende toevoeging te zijn aan het veld van de Formule 1.

Geschiedenis

McLaren heeft een rijke geschiedenis in de Formule 1. Ze begonnen als een team in 1963 en hebben sindsdien vele successen behaald. In de jaren '80 en '90 domineerden ze de sport, met coureurs als Ayrton Senna en Alain Prost die wereldkampioenschappen wonnen. In de vroege jaren 2000 waren ze ook zeer succesvol, met Mika Hakkinen en David Coulthard. Recentelijk hebben ze wat moeilijke jaren gekend, maar in 2020 behaalden ze een podiumplaats en eindigden ze als derde in het constructeurskampioenschap. McLaren heeft een rijke geschiedenis en blijft streven naar succes in de Formule 1.

Laatste racing nieuws

Over Racing.nl

Racing.nl is de ultieme bestemming voor Formule 1 fans! We brengen je al het laatste nieuws, meningen en informatie over de sport, evenals uitslagen en live verslag van elke race. Of je nu een die-hard fan bent of net begint, bij ons kun je terecht voor alles over racing.

Komende races

Wil je weten wanneer de eerstvolgende formule 1 race is? Bekijk de formule 1 race kalender voor het overzicht van de trainingen, kwalificaties en races. Klik op de knop hieronder.

© Copyright Racing.nl 2024 | Alle rechten voorbehouden

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies om je ervaring te verbeteren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookiebeleid