Aston Martin

F1 team intro

Aston Martin, met zijn iconische embleem boven de garage en een toegewijd team van meer dan 700 professionals, combineert een rijke autosportgeschiedenis met een vernieuwende benadering van de Formule 1. Ze zijn vastberaden om de gevestigde orde uit te dagen en naar de top van de sport te stijgen. Het team is volledig toegewijd aan succes en nodigt fans van over de hele wereld uit om deel uit te maken van hun opwindende reis.

Coureurs

Fernando Alonso

Fernando Alonso, geboren op 29 augustus 1981 in Oviedo, begon zijn carrière in het karten voordat hij in 2001 zijn Formule 1-debuut maakte bij Minardi. Hij won later twee wereldtitels met Renault in 2005 en 2006. Alonso's talent en vastberadenheid hebben hem een prominente plaats gegeven in de geschiedenis van de Formule 1. Na enige tijd afwezig te zijn geweest, keerde hij in 2021 terug naar de sport bij het team van Alpine. In 2022 kwam hij terecht bij Aston Martin.

Lance Stroll

Lance Stroll, geboren op 29 oktober 1998 in Montreal, begon zijn succesvolle carrière in de kartsport. Hij won meerdere kampioenschappen in Canada en Noord-Amerika, waardoor hij de aandacht trok van teams zoals Ferrari. Op 11-jarige leeftijd werd hij opgenomen in de Ferrari Driver Academy en stapte later over naar de Formule 4, waar hij het Italiaans F4-kampioenschap en de Toyota Racing Series in Nieuw-Zeeland won. In 2016 domineerde hij in de Formule 3 en werd hij kampioen. Sindsdien heeft Stroll gereden voor Williams, Racing Point (nu Aston Martin) en heeft hij zijn Formule 1-carrière voortgezet met wisselende resultaten.

Over Aston Martin

In het F1-seizoen van 2022 had Aston Martin aanvankelijk moeite om sterke resultaten te behalen, maar gedurende het jaar liet het team een positieve ontwikkeling zien. Het team zette een stijgende lijn in en boekte progressie in hun prestaties. Het jaar daarop, in 2023, neemt het team afscheid van Sebastian Vettel, een ervaren coureur die belangrijke bijdragen heeft geleverd. In zijn plaats verwelkomt Aston Martin de komst van Fernando Alonso, een andere gerenommeerde kampioen in de Formule 1. Alonso voegt zich bij het team en brengt zijn ervaring en talent mee naar de renstal. Lance Stroll blijft ook voor het komende seizoen bij Aston Martin, waardoor het team kan blijven profiteren van zijn vaardigheden en expertise.

F1 wagen

De RB19 heeft verschillende belangrijke veranderingen ondergaan. De voorvleugel is volledig opnieuw ontworpen om aerodynamische voordelen te maximaliseren. Er zijn ook 18-inch banden geïntroduceerd, die een breder werkingsbereik hebben en oververhitting en degradatie verminderen. Wielkappen zijn toegevoegd om de luchtstroom door de wielen te verminderen. De vloer van de auto heeft tunnels gekregen om de verstoorde lucht naar de achterdiffuser te leiden. De achtervleugel is aangepast om de verstoorde lucht achter de auto te verminderen. Kortom, deze nieuwe generatie Formule 1-auto's is ontworpen om de turbulentie te verminderen en het racen spannender te maken.

Geschiedenis

In 2006 kreeg Aston Martin's moederbedrijf, onder leiding van David Richards, samen met technologiebedrijf Prodrive de mogelijkheid om deel te nemen aan het Wereldkampioenschap Formule 1 van 2008. Na samenwerking met een bestaand team kondigde Aston Martin in 2020 de rebranding aan van Racing Point F1 Team naar Aston Martin F1 Team voor het seizoen 2021. Met coureur Sebastian Vettel en een nieuwe teambaas, Mike Krack, behaalde het team podiumsuccessen, waaronder een tweede plaats in de Grand Prix van Azerbeidzjan. Aston Martin investeerde ook in een nieuwe fabriek op Silverstone en breidde het personeelsbestand uit. In 2023 vond er opnieuw een wisseling plaats in het team, waarbij Fernando Alonso de stoel van Sebastian Vettel overnam en direct een podiumplaats behaalde tijdens de openingsrace in Bahrein.

Laatste racing nieuws

Over Racing.nl

Racing.nl is de ultieme bestemming voor Formule 1 fans! We brengen je al het laatste nieuws, meningen en informatie over de sport, evenals uitslagen en live verslag van elke race. Of je nu een die-hard fan bent of net begint, bij ons kun je terecht voor alles over racing.

Informatie

Komende races

Wil je weten wanneer de eerstvolgende formule 1 race is? Bekijk de formule 1 race kalender voor het overzicht van de trainingen, kwalificaties en races. Klik op de knop hieronder.

© Copyright Racing.nl 2024 | Alle rechten voorbehouden

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies om je ervaring te verbeteren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookiebeleid