Williams Racing en Kraken kondigen wereldwijde crypto samenwerking aan

Gepubliceerd: Bijgewerkt op 361 weergaven
Williams Racing Team

Kraken heeft onlangs een belangrijke deal gesloten met Williams Racing. Kraken zal de eerste crypto sponsor van het team worden en tevens een Web3 partner binnen het team. Deze deal is bijzonder omdat het Kraken’s eerste wereldwijde partnerschap markeert. 

Nieuwe samenwerking voor Williams Racing

Kraken heeft een significante deal gesloten met het Williams Racing team in de Formule 1. Het bedrijf zal tijdens het restant van het huidige Formule 1-seizoen prominent zichtbaar zijn op de achtervleugel van de Williams-auto’s, in de coureurspakken en op de petten van het team. Vanaf de eerste race van dit seizoen, de Australische Grand Prix van dit weekend, zal Kraken’s branding aanwezig zijn.

Sommige gebruikers van Kraken’s NFT-marktplaats zullen ook worden uitgekozen om hun eigen NFT-artwork op de achterkant van Williams’ raceauto’s te laten verschijnen tijdens geselecteerde Grand Prix-evenementen. De feature-illustraties worden verzorgd door toonaangevende NFT-projecten van derden, waaronder de Bored Ape Yacht Club en Wereld van vrouwen, die vermeld staan op Kraken’s eigen NFT-marktplaats. 

Meerdere Formule 1 samenwerkingen

Sinds geruime tijd is sponsoren van Formule 1 teams geliefd onder crypto gerelateerde bedrijven. Helaas zijn sommige cryptosponsordeals vorig jaar verstoord door de ondergang van FTX, welke een sponsorovereenkomst had met Mercedes-AMG Petronas. Toen de beurs stopte, werd deze samenwerking tijdelijk opgeschort. 

Hoewel er enkele mislukte sponsoring deals hebben plaatsgevonden, heeft Kraken toch besloten om de samenwerking aan te gaan met Williams Racing. Daarnaast lopen er dit seizoen meerdere crypto gerelateerde F1 samenwerkingen en sponsoring deals. Zo heeft McLaren partnerschappen met Tezos en OKX, Alpine heeft een deal met Binance, Haas met Open Zee en Red Bull Racing ondertekende in februari 2022 een deal van $150 miljoen met Bybit. Crypto.com heeft zelfs de naamgevingsrechten voor de Grand Prix van Miami in de F1 verkregen.

Dit vind je misschien ook leuk

Plaats een Reactie

Over Racing.nl

Racing.nl is de ultieme bestemming voor Formule 1 fans! We brengen je al het laatste nieuws, meningen en informatie over de sport, evenals uitslagen en live verslag van elke race. Of je nu een die-hard fan bent of net begint, bij ons kun je terecht voor alles over racing.

Komende races

Wil je weten wanneer de eerstvolgende formule 1 race is? Bekijk de formule 1 race kalender voor het overzicht van de trainingen, kwalificaties en races. Klik op de knop hieronder.

© Copyright Racing.nl 2024 | Alle rechten voorbehouden

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies om je ervaring te verbeteren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookiebeleid