Wanneer is de eerste F1 race 2023

Gepubliceerd: Bijgewerkt op 395 weergaven
Eerste f1 race Bahrein 2023

De tijd van het jaar waarin de fans van de Formule 1 enthousiast worden, nadert snel – het F1 seizoen van 2023 staat voor de deur. Met ’s werelds beste chauffeurs, auto’ s en circuits belooft het F1 kampioenschap een onvergetelijke ervaring te worden. Maar wanneer is de eerste race van het seizoen?

Het seizoen 2022 begint met de Grand Prix van Bahrein op zondag 5 maart. De race vindt opnieuw plaats op het Bahrein International Circuit in Sakhir, Bahrein.

De race wordt live uitgezonden op de formule 1 live streams, met kijkers van over de hele wereld die zich afstemmen om chauffeurs te zien strijden om de overwinning.

Het formule 1 seizoen 2023 kent in totaal 24 Grand Prix races, waarvan de laatste de Abu Dhabi Grand Prix op 26 november is. De races vinden plaats in een aantal van ’s werelds meest iconische locaties, waaronder Monaco, Italië, Oostenrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

F1 tickets voor het eerste race weekend in Bahrein

Ben je klaar voor het eerste raceweekend van het seizoen 2023 F1? Bahrein organiseert het eerste race-evenement van het jaar en er zijn nu tickets beschikbaar.

Het is tijd om je voor te bereiden op het gebrul van motoren en de geur van brandend rubber. De eerste race van het Formule 1 seizoen 2023 wordt een spannende aangelegenheid. Bahrein organiseert het openingsweekend van het seizoen en alle topteams en chauffeurs bereiden zich voor op de strijd.

Het Bahrein F1 weekend is het eerste evenement van het jaar en de spanning bouwt zich al op. Mis de kans niet om de actie te zien ontvouwen – koop nu uw tickets en bereid u voor op een fantastisch raceweekend.

Over het Formule 1 circuit Bahrein

De Grand Prix Formule 1 van Bahrein maakt sinds 2004 deel uit van de Formule 1. Het wordt gehouden in het kleine Arabische schiereiland land Bahrein, en een van de meest unieke evenementen van het seizoen. Niet alleen is het de seizoensopener, maar het wordt ook gehouden in de hitte van de dag, onder de schemering van de ondergaande zon, en verlicht door de gloed van kunstlicht.

De Grand Prix van Bahrein is een strijd in de woestijn, en een test van uithoudingsvermogen voor bestuurders en teams. De baan is een 5.412 km marathon van bochtige hoeken, hoge snelheid rechte, en een strakke eerste hoek die vet passeren beloont. De hitte en vochtigheid van de Bahreinse woestijn maken het een fysiek uitdagende race, en de truc van de race is om dapper genoeg te zijn om een zet te doen, maar ook om voorzichtig genoeg te zijn om ervoor te zorgen dat je genoeg in reserve hebt voor het beslissende einde van de race.

F1 winter testdagen in Bahrein

Het Formule 1 seizoen gaat brullend van start met drie dagen wintertesten in Bahrein, te beginnen op 25 februari 2023. De voorbereidingen voor het komende seizoen vinden plaats op hetzelfde circuit dat een week later de seizoensopener organiseert. Het is de eerste keer in de afgelopen jaren dat slechts drie dagen zijn gebruikt voor wintertesten.

De teams en chauffeurs zullen het meeste uit deze drie dagen moeten halen om vertrouwd te raken met hun formule 1 auto’s. De drie dagen van de testdagen zullen cruciaal zijn voor teams en coureurs om op snelheid te komen en ervoor te zorgen dat ze het beste zijn voorbereid op de komende races. Met de continuïteit in de regelgeving is het ook een kosteneffectieve maatregel om het aantal testdagen terug te brengen naar drie.

De Bahrain testdagen zullen de eerste grote uitdaging van het seizoen zijn en teams en chauffeurs zullen op zoek gaan naar de best mogelijke start. Met het gereduceerde aantal testdagen zal de voorbereiding belangrijker zijn dan ooit en zullen teams ervoor moeten zorgen dat ze het beste zijn voorbereid op het komende seizoen.

Dit vind je misschien ook leuk

Plaats een Reactie

Over Racing.nl

Racing.nl is de ultieme bestemming voor Formule 1 fans! We brengen je al het laatste nieuws, meningen en informatie over de sport, evenals uitslagen en live verslag van elke race. Of je nu een die-hard fan bent of net begint, bij ons kun je terecht voor alles over racing.

Komende races

Wil je weten wanneer de eerstvolgende formule 1 race is? Bekijk de formule 1 race kalender voor het overzicht van de trainingen, kwalificaties en races. Klik op de knop hieronder.

© Copyright Racing.nl 2024 | Alle rechten voorbehouden

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies om je ervaring te verbeteren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookiebeleid