Vriendin van Max Verstappen: Lijdt Kelly Piquet onder zijn succes?

119 weergaven
kelly piquet max verstappen vriendin girlfriend

Max Verstappen, de Nederlandse Formule 1-sensatie, heeft de racewereld veroverd met zijn indrukwekkende rijvaardigheden en verbluffende prestaties. Achter de glorie van het podium staat echter een vrouw wiens leven zich grotendeels in de schaduw van zijn succes afspeelt. Kelly Piquet, meer dan alleen de vriendin van een F1-coureur, heeft haar eigen verhaal vol uitdagingen en triomfen. In dit blog kijken we naar haar leven, haar achtergrond en de unieke dynamiek van haar relatie met Max Verstappen.

De Piquet-erfenis in de Formule 1

De achternaam ‘Piquet’ heeft een rijke geschiedenis in de Formule 1. Kelly Piquet is de dochter van Nelson Piquet, een drievoudig wereldkampioen uit de jaren ’80, bekend om zijn successen met Brabham en Williams. Haar vader heeft zeven kinderen uit vier verschillende relaties, en Kelly is geboren uit zijn huwelijk met het Nederlandse model Sylvia Tamsma. De autosport zit diep in de familie, met haar broer Nelson Piquet Jr. die zelf in de Formule 1 heeft gereden en Pedro Piquet die actief was in de Formule 2. Kelly groeide dus op in een wereld waar snelheid en competitie centraal stonden.

De Ontmoeting met Max Verstappen

Kelly ontmoette Max Verstappen via haar broer, Nelson Piquet Jr., die bevriend is met de Nederlandse coureur. Tijdens een diner in 2016 in Monaco voelden Kelly en Max een connectie, maar vanwege het leeftijdsverschil – Kelly is negen jaar ouder dan Max – bleef het bij die ene avond. In 2020 kruisten hun paden echter opnieuw en in 2021 maakten ze hun relatie openbaar. Ondanks geruchten over een mogelijke breuk in 2022, bleven ze bij elkaar en Kelly beschrijft hun relatie als “easy going” en gelukkig.

Leven in de Schaduw van Succes

Leven naast een Formule 1-ster brengt veel aandacht en druk met zich mee. Kelly, die al gewend was aan de schijnwerpers dankzij haar beroemde familie, heeft geleerd om haar eigen identiteit te behouden terwijl ze Max steunt. Of het nu gaat om glamourous evenementen of spontane media-aandacht, ze weet zich staande te houden in de wereld van de Formule 1. Ze is niet alleen de partner van Max, maar een onafhankelijke vrouw met haar eigen carrière en interesses. Het nadeel is wel, dat Kelly Max vaak moet missen. Hij is namelijk heel vaak weg voor de races, dit kan van tijd tot tijd eenzaam zijn.

Een Vorige Relatie met Daniil Kvyat

Voordat ze samenkwam met Max Verstappen, had Kelly een relatie met de Russische Formule 1-coureur Daniil Kvyat. Hij was toen actief bij Toro Rosso, voordat hij in 2016 werd vervangen door Max bij Red Bull Racing. Samen kregen Kelly en Daniil een dochter, Penelope, in juli 2019. Kort na de geboorte van hun dochter ging het stel uit elkaar, maar ze bleven beiden betrokken bij de opvoeding van Penelope.

© Red Bull Content Pool

Balans tussen Carrière en Moederschap

Kelly heeft op veel plaatsen gewoond en gestudeerd, van Duitsland en Zuid-Frankrijk tot Engeland en de Verenigde Staten. Ze heeft gestudeerd aan Marymount Manhattan College in New York, waar ze in de modewereld terechtkwam. Ze werkte als model en columnist voor Marie Claire, en was in 2023 cover girl voor de Nederlandse Vogue. Sinds 2018 is ze werkzaam als ‘health and wellness coach’ in Monaco. Ondanks haar drukke leven weet Kelly een balans te vinden tussen haar carrière en het moederschap, en ze hoopt in de toekomst nog gezinsuitbreiding te krijgen.

Inspiratie voor Haar Dochter

Kelly hecht veel waarde aan haar onafhankelijkheid en wil een voorbeeld zijn voor haar dochter Penelope. Ze heeft bijvoorbeeld als vrijwilligster Engelse les gegeven aan kinderen in Tanzania, wat haar inspireerde om een liefdadigheidsproject voor kinderen op te zetten. Deze ervaringen hebben haar gevormd en haar veerkracht en vastberadenheid versterkt.

Kelly Piquet als Influencer

Met meer dan 1,1 miljoen volgers op Instagram (stand maart 2023) is Kelly een succesvolle influencer. Ze deelt regelmatig foto’s van zichzelf in modieuze outfits, evenals beelden van haar dochter en Max Verstappen. Naast haar werk als influencer heeft ze ook bijgedragen aan de social media-activiteiten van de Formule E, waar ze haar kennis en ervaring in de motorsport deelt.

Gezamenlijke Dromen en Persoonlijke Groei

Wat de toekomst ook brengt, Kelly en Max blijven elkaar steunen en inspireren. Hun relatie draait niet alleen om Max’ succes op het circuit, maar ook om hun gedeelde dromen en persoonlijke groei. Kelly’s vermogen om haar eigen weg te vinden terwijl ze Max ondersteunt, toont haar kracht en vastberadenheid.

Het Geheim Achter Succes

Het verhaal van Kelly Piquet is er een van veerkracht, onafhankelijkheid en liefde. Ze heeft haar eigen identiteit weten te behouden en is een bron van kracht en inspiratie voor haar dochter en anderen. Haar reis in de wereld van de Formule 1, naast de successen en uitdagingen van Max Verstappen, maakt haar tot een opmerkelijke vrouw die haar eigen weg vindt in een wereld vol grote prestaties en hoge verwachtingen.

Conclusie

Kelly Piquet is meer dan alleen de vriendin van Max Verstappen. Ze is een onafhankelijke vrouw met een rijke geschiedenis in de autosport, een succesvolle carrière en een toegewijde moeder. Ze heeft bewezen dat ze kan omgaan met de druk van het leven in de schijnwerpers, terwijl ze tegelijkertijd haar eigen identiteit behoudt. Dus, als je je ooit afvraagt of Kelly Piquet lijdt onder het succes van Max Verstappen, is het antwoord duidelijk: nee. Ze is een sterke, onafhankelijke vrouw die haar eigen weg gaat en haar eigen succes creëert. Ze is een inspiratie voor ons allemaal en een bewijs dat je je eigen pad kunt vinden, zelfs in de schaduw van groot succes.

© Red Bull Content Pool

Dit vind je misschien ook leuk

Plaats een Reactie

Over Racing.nl

Racing.nl is de ultieme bestemming voor Formule 1 fans! We brengen je al het laatste nieuws, meningen en informatie over de sport, evenals uitslagen en live verslag van elke race. Of je nu een die-hard fan bent of net begint, bij ons kun je terecht voor alles over racing.

Komende races

Wil je weten wanneer de eerstvolgende formule 1 race is? Bekijk de formule 1 race kalender voor het overzicht van de trainingen, kwalificaties en races. Klik op de knop hieronder.

© Copyright Racing.nl 2024 | Alle rechten voorbehouden

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies om je ervaring te verbeteren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookiebeleid