Abonnement Viaplay voor klanten VodafoneZiggo wordt duurder

307 weergaven
Viaplay abonnement via ziggo duurder

Een Viaplay-abonnement kost via VodafoneZiggo vanaf vandaag geen 13,99 euro, maar 15,99 euro per maand. Voor KPN-klanten wordt de tariefwijziging pas vanaf 1 juli doorgevoerd.

Prijsstijging

Als je nu een Viaplay abonnement neemt, kost dat 13,99 euro per maand, maar vanaf 1 maart wordt dit 16,99 euro, wat een prijsstijging van 14 procent is. VodafoneZiggo laat weten deze prijsverandering te volgen. Het jaarabonnement, waarmee je nu 25 procent korting krijgt, wordt ook duurder. In plaats van maandelijks 10,49 euro te betalen, wordt het straks 12,79 euro per maand. Dit is een prijsstijging van maar liefst 22 procent.

Concurrentie Viaplay

De streamingsdienst werd op 1 maart vorig jaar in Nederland gelanceerd. Daarmee ging Viaplay de concurrentie aan met bijvoorbeeld betaalzender ESPN, en streamingsdiensten, zoals Netflix, Videoland en Disney+. In oktober had Viaplay al meer dan een miljoen Nederlandse abonnees. Dit ondanks dat de introductie van Viaplay niet vlekkeloos verliep. Er waren veel haperingen in de streams en er kwamen klachten over de nieuwe Formule 1-commentatoren.

Niet de enige formule 1 streamingsdienst

Behalve op Viaplay valt Formule 1 ook te kijken via de streamingsdienst F1 TV Pro. Er zijn dus 2 F1 live streamingsdiensten. Hierbij is het maandelijkse bedrag goedkoper, in plaats van 15,99 per maand betaal je 7,99. Een jaar abonnement is hier 64,99 euro (omgerekend 5,42 euro per maand). Door het prijsverschil zijn er wel verschillen in wat de streamingsdiensten te bieden hebben. Via F1 TV Pro kun je naar Formule 1 (+ voorprogramma), Formule 2, Formule 3, Porsche supercup en exclusieve onboard-beelden kijken. Op Viaplay kun je ook nog kijken naar andere sporten als voetbal, darts en MMA, maar ook films, series en studio-uitzendingen of talkshows voor de fans van F1.

OP F1 TV Pro is het mogelijk om op zes apparaten in te loggen. Wel kan je er maar op één tegelijkertijd streamen. Viaplay biedt de mogelijkheid om op twee schermen tegelijkertijd te kijken, wel kun je maar vijf apparaten aangemeld hebben op het account. Het commentaar is ook verschillend. Bij Viaplay heb je een uitgebreid Nederlands team, maar bij F1 TV Pro kun je ook kiezen uit Engels, Frans, Duits, Spaans, Portugees en Nederlands.

Maar hoe stream je F1 eigenlijk?

Eerst moet je ervoor zorgen dat je een compatibel apparaat hebt om te streamen. De meeste TV’s, Blu-Ray spelers en spelconsoles kunnen F1 racebeelden streamen, zolang ze met het internet verbonden zijn. Voor sommige tv’s heb je een extern apparaat nodig, zoals een Chromecast of Roku, om streaming mogelijk te maken.

Als je een abonnement hebt, kun je rechtstreeks vanaf de website streamen of een app downloaden om op je apparaat te gebruiken. Met streamingdiensten kun je races live of on-demand bekijken. Meer weten over hoe je preces moet streamen met F1 TV Pro?

Dit vind je misschien ook leuk

Plaats een Reactie

Over Racing.nl

Racing.nl is de ultieme bestemming voor Formule 1 fans! We brengen je al het laatste nieuws, meningen en informatie over de sport, evenals uitslagen en live verslag van elke race. Of je nu een die-hard fan bent of net begint, bij ons kun je terecht voor alles over racing.

Informatie

Komende races

Wil je weten wanneer de eerstvolgende formule 1 race is? Bekijk de formule 1 race kalender voor het overzicht van de trainingen, kwalificaties en races. Klik op de knop hieronder.

© Copyright Racing.nl 2024 | Alle rechten voorbehouden

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies om je ervaring te verbeteren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookiebeleid