Verstappen reageert op vertrek Adrian Newey

7 weergaven
Miami Grand Prix F1 Miami

De Formule 1-wereld werd deze week opgeschrikt door het nieuws dat Adrian Newey, de topontwerper achter de succesvolle raceauto’s van Red Bull, na bijna twee decennia het team gaat verlaten. Max Verstappen, de sterrijder van het team, reageerde in Miami waar dit weekend de zesde grand prix van het seizoen plaatsvindt.

Verstappen respecteert besluit Newey

Max Verstappen, de drievoudig wereldkampioen, heeft publiekelijk zijn respect en waardering uitgesproken voor Adrian Newey, die besloten heeft Red Bull Racing te verlaten na een indrukwekkende periode van negentien jaar. Ondanks zijn eigen wensen zag Verstappen de realiteit onder ogen. “Als iemand echt weg wil, heeft het geen zin om diegene tegen te houden,” zei hij tijdens een persconferentie in Miami.

Een legende neemt afscheid

Adrian Newey is niet zomaar een naam in de Formule 1; hij is een legende. Bekend om zijn innovatieve benadering en technische genialiteit, heeft Newey een onuitwisbare stempel gedrukt op de autosport. Onder zijn leiding behaalde Red Bull meerdere kampioenschappen, met coureurs als Sebastian Vettel en Max Verstappen.

De impact van Newey’s vertrek

Hoewel het vertrek van een figuur als Newey aanzienlijk lijkt, benadrukte Verstappen dat het succes van het team het resultaat is van de collectieve inspanning van vele getalenteerde individuen binnen het team. “Het is altijd een groep mensen die een team succesvol maakt, niet één persoon,” legde Verstappen uit, eraan toevoegend dat er bij Red Bull nog steeds veel kundige mensen werken die zullen blijven bijdragen aan het team’s successen.

De toekomst van Newey

Wat Adrian Newey gaat doen na zijn tijd bij Red Bull is nog niet bekend. Er wordt gespeculeerd dat hij ofwel met pensioen gaat en op wereldreis zal gaan, ofwel zal overstappen naar een ander topteam in de Formule 1. Zijn expertise maakt hem een gewilde partij in de paddock, en teams staan klaar om hem binnen te halen.

De nieuwe regels en de invloed van Newey

Met nieuwe reglementen die in 2026 ingaan, is er veel speculatie over de invloed die Newey nog kan hebben in deze snel veranderende wereld van de Formule 1. Verstappen gaf toe dat hoewel Newey’s kennis onmiskenbaar is, het moeilijk te voorspellen is hoeveel invloed hij daadwerkelijk zal hebben bij een nieuw team.

Persoonlijk verlies voor Verstappen

Op persoonlijk vlak uitte Verstappen zijn spijt over het vertrek van Newey, die hij beschreef als een vriend en een sleutelfiguur binnen zijn ’tweede familie’. “Het is altijd jammer om iemand te zien gaan die zoveel voor je betekent,” zei hij.

Nieuwe kansen

Verstappen wees ook op de mogelijkheden die ontstaan door Newey’s vertrek. “Het opent deuren voor jong talent en geeft nieuwe mensen de kans om op te staan,” merkte hij op. Dit is een sentiment dat vaak wordt geëchood in zowel sport als bedrijfsleven.

Dit vind je misschien ook leuk

Plaats een Reactie

Over Racing.nl

Racing.nl is de ultieme bestemming voor Formule 1 fans! We brengen je al het laatste nieuws, meningen en informatie over de sport, evenals uitslagen en live verslag van elke race. Of je nu een die-hard fan bent of net begint, bij ons kun je terecht voor alles over racing.

Informatie

Komende races

Wil je weten wanneer de eerstvolgende formule 1 race is? Bekijk de formule 1 race kalender voor het overzicht van de trainingen, kwalificaties en races. Klik op de knop hieronder.

© Copyright Racing.nl 2024 | Alle rechten voorbehouden

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies om je ervaring te verbeteren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookiebeleid