Verstappen ontsnapt aan ernstige blessure na Britse Grand Prix

14 weergaven
Max hand blessure British F1

Max Verstappen heeft tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië een blessure aan zijn hand opgelopen door een steentje dat door een voorligger omhoog werd gekatapulteerd. Ondanks de pijn leek de schade gelukkig mee te vallen.

Verstappen gewond door rondvliegend steentje

Max Verstappen, de Nederlandse Formule 1-ster, heeft tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië een onverwachte tegenslag gehad. Terwijl hij met zijn Red Bull over het iconische circuit van Silverstone racete, werd hij getroffen door een steentje dat door een andere auto omhoog werd geschoten. Dit incident vond plaats op het snelle gedeelte van de baan, waar de auto’s met snelheden van meer dan 300 kilometer per uur rijden. De zuigkracht van de auto’s zorgt er soms voor dat kleine objecten zoals steentjes omhoog worden geworpen.

Verstappen vertelde tijdens de persconferentie na de race dat het steentje tegen zijn hand knalde, wat hem flink wat pijn opleverde. Hij hield zijn hand meerdere keren vast tijdens het gesprek met de pers en bevestigde dat hij daar tijdens de race veel last van had. Gelukkig lijkt de blessure niet ernstig te zijn en verwacht hij geen lange termijn problemen.

Red Bull werkt hard aan updates

Na een intensieve triple header heeft Verstappen het aankomende weekend vrij om even bij te komen. Dit betekent echter niet dat het team van Red Bull stilzit. Het Oostenrijkse team is namelijk druk bezig met het voorbereiden van een grote update voor de RB20, die tijdens de Grand Prix van Hongarije geïntroduceerd moet worden.

Normaal gesproken zouden veel medewerkers van Red Bull dit weekend vrij hebben, maar om ervoor te zorgen dat de update op tijd klaar is, wordt er dit keer doorgewerkt in de fabriek. Het doel is om het gat naar McLaren en Mercedes te dichten en ervoor te zorgen dat de RB20 in Hongarije beter presteert dan in Silverstone, waar Red Bull de derde beste auto had. Ondanks deze uitdagingen wist Verstappen in Groot-Brittannië toch nog een tweede plaats te bemachtigen.

Achtergrondinformatie: De impact van rondvliegende objecten in de Formule 1

Het incident met het steentje dat Verstappen raakte, is helaas niet uniek in de wereld van de Formule 1. Rondvliegende objecten op het circuit kunnen aanzienlijke risico’s vormen voor coureurs. De snelheid en kracht waarmee deze objecten kunnen worden gelanceerd, kunnen leiden tot ernstige blessures of beschadigingen aan de auto’s.

In het verleden zijn er meerdere gevallen geweest waarin coureurs gewond raakten door rondvliegende objecten. Een bekend voorbeeld is het incident in 2009 waarbij Felipe Massa ernstig gewond raakte toen een veer van een andere auto tegen zijn helm knalde tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Hongarije.

Formule 1-teams en de FIA werken voortdurend aan verbeteringen om de veiligheid van coureurs te waarborgen. Dit omvat het gebruik van sterkere materialen voor helmen en cockpits, evenals striktere regels voor het ontwerp en onderhoud van auto’s om te voorkomen dat onderdelen losraken en rondvliegen op het circuit.

Vooruitblik op de Grand Prix van Hongarije

Met de Grand Prix van Hongarije in het vooruitzicht, zijn alle ogen gericht op Red Bull en hun nieuwe update voor de RB20. Het team hoopt met deze upgrade hun concurrentiepositie te verbeteren en weer bovenaan mee te doen. De Hungaroring staat bekend als een technisch uitdagend circuit met veel bochten, wat betekent dat downforce en grip essentieel zullen zijn voor succes.

Verstappen heeft in het verleden goede resultaten behaald op dit circuit en hoopt zijn prestaties dit jaar te evenaren of zelfs te verbeteren. Met de nieuwe updates aan zijn auto en een korte pauze om te herstellen van zijn blessure, lijkt hij goed voorbereid om opnieuw te strijden voor een podiumplaats.

Dit vind je misschien ook leuk

Plaats een Reactie

Over Racing.nl

Racing.nl is de ultieme bestemming voor Formule 1 fans! We brengen je al het laatste nieuws, meningen en informatie over de sport, evenals uitslagen en live verslag van elke race. Of je nu een die-hard fan bent of net begint, bij ons kun je terecht voor alles over racing.

Komende races

Wil je weten wanneer de eerstvolgende formule 1 race is? Bekijk de formule 1 race kalender voor het overzicht van de trainingen, kwalificaties en races. Klik op de knop hieronder.

© Copyright Racing.nl 2024 | Alle rechten voorbehouden

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies om je ervaring te verbeteren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookiebeleid