Uitstekende herstelrace voor Max Verstappen; hij wint 13 plekken

Gepubliceerd: Bijgewerkt op 308 weergaven
Max Verstappen snelste ronde in Jeddah

In de Grand Prix van Saudi-Arabië heeft Red Bull Racing opnieuw een knappe overwinning weten te behalen. Sergio Perez startte de race vanaf de eerste plek en wist uiteindelijk als winnaar over de eindstreep te komen.

13 plekken gewonnen

Max Verstappen had in de kwalificatie technische problemen en moest vanaf de vijftiende plek starten. Toch wist de Nederlander zich terug te werken naar de tweede plek, vlak achter zijn teamgenoot. Helmut Marko, de motorsportadviseur van Red Bull Racing, was tevreden over Verstappen’s prestatie en zei: “Het was niet makkelijk om van P15 naar P2 te klimmen en daarbij de auto niet te veel te belasten.”

Op het moment dat de opdracht kwam om langzamer te rijden vanaf de pitmuur, had Sergio Perez de snelste raceronde en stond virtueel boven aan in het kampioenschap door het extra punt dat hij kreeg. Max Verstappen vroeg zijn engineer, Gianpiero Lambiase, met nog enkele ronden te gaan: “Wat is de snelste raceronde?” Lambiase reageerde dat het team daar niet op focuste. Verstappen liet echter weten dat hijzelf wel geïnteresseerd was in het rijden van de snelste ronde.

Snelste ronde van de race

Toen de finishvlag werd gezwaaid noteerde Max Verstappen de snelste tijd van de race. Hij ontnam daarmee het extra punt van Sergio Perez en behield de leiding in het kampioenschap. Helmut Marko was onder de indruk van Verstappen’s prestatie en zei: “Het is typisch Max om in de laatste ronde nog de snelste tijd te rijden en te voorkomen dat Perez nog kan counteren”. Op de vraag over de communicatie tussen de coureur en het team, antwoordde Marko dat beide coureurs vroegen wie de snelste ronde in handen had. Op dat moment was deze in het bezit van Perez en dit werd aan beide coureurs gemeld. Verstappen kreeg echter geen verbod om het nog te proberen en wachtte tactisch tot het einde van de race om de snelste ronde te rijden, zodat Perez deze punt niet ook kon pakken.

Nog steeds problemen

Tijdens de race klaagde Max Verstappen over de aandrijfas op de RB19, hetzelfde onderdeel dat hem in de kwalificatie deed uitvallen. Desondanks kon hij tijdens de race doorrijden, maar na afloop was Verstappen nog steeds niet tevreden over het probleem. Helmut Marko vertelde dat Red Bull onderzoek gaat doen naar het probleem, ondanks dat Verstappen nog de snelste ronde klokte tijdens de race. Marko wees erop dat Red Bull in vrije lucht beduidend sneller was dan de concurrentie, maar dat Aston Martin wel weer een stap vooruit heeft gezet. “Onze directe concurrenten, zoals Mercedes, Aston Martin en zelfs Ferrari, zijn weer iets dichterbij gekomen. In de race waren wij echter een seconde sneller per ronde ten opzichte van de andere coureurs. Dit is waarschijnlijk te wijten aan onze vaardigheid om het beste om te gaan met bandenslijtage”, aldus Marko.

Dit vind je misschien ook leuk

Plaats een Reactie

Over Racing.nl

Racing.nl is de ultieme bestemming voor Formule 1 fans! We brengen je al het laatste nieuws, meningen en informatie over de sport, evenals uitslagen en live verslag van elke race. Of je nu een die-hard fan bent of net begint, bij ons kun je terecht voor alles over racing.

Informatie

Komende races

Wil je weten wanneer de eerstvolgende formule 1 race is? Bekijk de formule 1 race kalender voor het overzicht van de trainingen, kwalificaties en races. Klik op de knop hieronder.

© Copyright Racing.nl 2024 | Alle rechten voorbehouden

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies om je ervaring te verbeteren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookiebeleid