Afgelopen testdagen goed verlopen voor Max Verstappen

Gepubliceerd: Bijgewerkt op 324 weergaven
Max Verstappen testdagen 2023

De testdagen in Bahrein zitten er weer op. Max Verstappen heeft de eerste testdag de snelste tijd geklokt, en ook de tweede testdag werd hij tweede na Zhou Guanyu (Alfa Romeo).

Goed begin

De testdagen hebben elke dag twee sessies gehad, de ochtend en de middagsessie. Elke coureur krijgt ongeveer anderhalve dag de tijd om te controleren en te testen of de auto goed is. Afgelopen donderdag (23 februari), de eerste testdag heeft Max Verstappen in zowel de ochtend als de middag de snelste tijd geklokt. (1:32,959 en 1:32,873).

Ook in de middag heeft Max het goed gedaan, hij werd tweede (1:31,650) achter Zhou Guanyu (1:31,610). Max Verstappen liet weten erg positief te zijn over dit seizoen. “We hebben goede dagen gehad. De auto werkt en voelt erg goed. We hebben veel geprobeerd en het was echt leuk om in de auto te rijden,” Liet hij weten. “De auto is wel iets anders in vergelijking met vorig jaar. Dat heeft ook te maken met de nieuwe banden. De auto is zeker verbeterd. We hebben veel geleerd, hopelijk beginnen we volgende week gelijk goed.”

Tweede middagsessie verliep iets minder

Toch verliep op dag twee de middagsessie voor Max Verstappen iets minder als de dag ervoor. Na 18 rondes kampte zijn bolide met een olielek. Dat herstelden zijn monteurs, waarna Verstappen tot 47 rondes kwam.

Pérez klokte de snelste tijd van de testweek

In de middagsessie van zaterdag 25 februari klokte Sergio Pérez de snelste tijd, boven Lewis Hamilton. Hij klokte maar liefst 1:30,305. Hoewel beide testdagen dus erg positief zijn verlopen, blijven Max Verstappen en Sergio Pérez scherp. Je weet nooit wat er nog kan gebeuren tijdens de GP.

Dit vind je misschien ook leuk

Plaats een Reactie

Over Racing.nl

Racing.nl is de ultieme bestemming voor Formule 1 fans! We brengen je al het laatste nieuws, meningen en informatie over de sport, evenals uitslagen en live verslag van elke race. Of je nu een die-hard fan bent of net begint, bij ons kun je terecht voor alles over racing.

Informatie

Komende races

Wil je weten wanneer de eerstvolgende formule 1 race is? Bekijk de formule 1 race kalender voor het overzicht van de trainingen, kwalificaties en races. Klik op de knop hieronder.

© Copyright Racing.nl 2024 | Alle rechten voorbehouden

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies om je ervaring te verbeteren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookiebeleid