Carlos Sainz maakt mogelijk opvallende overstap in F1-teams

302 weergaven
Carlos Sainz mogelijke overstap F1 teams

Op zaterdagavond bracht de Zwitserse krant Blick een opmerkelijk gerucht naar buiten: Carlos Sainz, een coureur bij Ferrari, zou vanaf 2026 mogelijk de overstap kunnen maken naar het nieuwe Formule 1-team van Audi.

Sainz in de schaduw van Leclerc bij Ferrari

Carlos Sainz is op dit moment teamgenoot van Charles Leclerc bij Ferrari. Over het algemeen weet Leclerc sneller te rijden in zijn Ferrari dan Sainz. Leclerc wordt gezien als de beste coureur van het team en wordt ook verwacht de wereldtitels binnen te halen voor het team. Hoewel in de race van Australië Leclerc compleet was uitgevallen, wordt er toch nog het meeste van hem verwacht. Sainz had waarschijnlijk meer verwacht van zijn overstap naar het iconische automerk. Ondanks dat hij al ruim twee seizoenen bij Ferrari rijdt, heeft hij slechts één keer een race weten te winnen.

Carlos Sainz en Audi F1-team tonen interesse in elkaar

Carlos Sainz hoeft zich geen zorgen te maken over een mogelijk gebrek aan interesse. De baas van het Sauber-team, Andrea Seidl, heeft hem namelijk bovenaan zijn lijstje staan als mogelijke coureur voor Audi. Dit zou gebeuren als het Sauber-team het automerk Audi als naam voor het team heeft gekozen. Het Sauber-team probeert haar organisatie uit te breiden met het nieuwe geld uit Duitsland.

Het team wil vanaf 2026, als Audi op de raceauto’s zal staan, binnen drie jaar de wedstrijden winnen. Het zou best bijzonder zijn als de Ferrari-bestuurder overstapt naar Audi, maar soms is een verandering van omgeving wel goed voor iemand.

Dit vind je misschien ook leuk

Plaats een Reactie

Over Racing.nl

Racing.nl is de ultieme bestemming voor Formule 1 fans! We brengen je al het laatste nieuws, meningen en informatie over de sport, evenals uitslagen en live verslag van elke race. Of je nu een die-hard fan bent of net begint, bij ons kun je terecht voor alles over racing.

Informatie

Komende races

Wil je weten wanneer de eerstvolgende formule 1 race is? Bekijk de formule 1 race kalender voor het overzicht van de trainingen, kwalificaties en races. Klik op de knop hieronder.

© Copyright Racing.nl 2024 | Alle rechten voorbehouden

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies om je ervaring te verbeteren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookiebeleid