George Russell neemt zijn woorden terug over Red Bull

Gepubliceerd: Bijgewerkt op 341 weergaven
George Russell neemt woorden terug over Red Bull

Na de Grand Prix van Bahrein heeft George Russell deels teruggenomen wat hij eerder had gezegd. Na de race had de Brit, die sinds 2022 voor Mercedes in de Formule 1 rijdt, verklaard dat Max Verstappen en Red Bull Racing “alle races in 2023 gaan winnen“.

Red Bull Racing loopt ver voorop

Zowel teambaas Toto Wolff van Mercedes als teamgenoot Lewis Hamilton gaven aan dat ze denken dat de titel al beslist is en dat ze nog nooit zo’n snelle auto, zoals de RB19 hebben gezien. Aanvankelijk had Mercedes goede hoop om het gat met de regerend wereldkampioen Max Verstappen te dichten in 2022, mede door de straf die Red Bull kreeg vanwege het overschrijden van de budgetcap van 2021. Dit kwam ook door de goede vorm die de W13 van Mercedes richting het einde van het seizoen liet zien. Helaas is het gat in plaats daarvan alleen maar groter geworden in 2023. Ferrari zit qua prestaties nog steeds ongeveer op hetzelfde niveau als Mercedes, maar er is wel een nieuwe concurrent opgedoken: Aston Martin.

Russell neemt zijn woorden terug

Na de race in Bahrein heeft Russell toegegeven dat hij zijn opmerkingen niet meende en dat zijn emoties hem in de weg zaten. Hij was erg gefrustreerd na de race en dat leidde ertoe dat hij dingen zei die hij niet helemaal meende. Desondanks blijft hij van mening dat Red Bull Racing nog steeds mijlenver vooruitloopt op de rest, maar dat ze niet meer onverslaanbaar zijn. Dit seizoen heeft Russell nog geen podiumplaats weten te behalen en viel hij uit met motorproblemen tijdens de race in Australië.

Russell heeft geen enkele intentie om bij Mercedes weg te gaan. Hij is zich ervan bewust dat het een zware strijd zal worden om het gat met Red Bull te dichten, maar hij gelooft dat er genoeg mogelijkheden zijn om dit te bewerkstelligen. “We zullen nooit opgeven en blijven altijd strijden voor de overwinning. De impact van de upgrades die we doorvoeren moeten we nog afwachten en dan zullen we zien of we echt in staat zijn om tegen hen te vechten.”

Aanpassingen aan de F1 kalender

Naar de mening van George Russell is het van groot belang om met de Formule 1 te spreken over de opzet van de Formule 1-kalender. De Mercedes-coureur denkt dat het voor de fans van de autosport niet logisch is om de hele tijd heen en weer te moeten vliegen, zoals bijvoorbeeld van Australië terug naar Europa. Het belangrijk is om naar de kalender van de Formule 1 te kijken als de sport in 2030 klimaatneutraal wil zijn. George Russell denkt dat de coureurs een sterke inbreng hebben en dat Stefano Domenicali – eigenaar van Formule 1 – bereid is om gesprekken te voeren en openstaat voor de mening van de coureurs.

George Russell begrijpt echter dat het moeilijker is om een duurzame kalender op te stellen vanwege beperkingen zoals de locatie van de races en de beschikbaarheid van stratencircuits. Russell suggereert dat het verstandig is om te kijken naar de seizoensstart van dit jaar en om dubbele races te organiseren om de reistijd te minimaliseren. Hij denkt dat de twee weken tussen de race in Saoedi-Arabië en de Grand Prix van Australië niet nodig zijn omdat bijna alle coureurs, monteurs en ingenieurs al op zaterdag of zondag ervoor vliegen, waardoor er al drie tot vier dagen verloren gaan.

Dit vind je misschien ook leuk

Plaats een Reactie

Over Racing.nl

Racing.nl is de ultieme bestemming voor Formule 1 fans! We brengen je al het laatste nieuws, meningen en informatie over de sport, evenals uitslagen en live verslag van elke race. Of je nu een die-hard fan bent of net begint, bij ons kun je terecht voor alles over racing.

Informatie

Komende races

Wil je weten wanneer de eerstvolgende formule 1 race is? Bekijk de formule 1 race kalender voor het overzicht van de trainingen, kwalificaties en races. Klik op de knop hieronder.

© Copyright Racing.nl 2024 | Alle rechten voorbehouden

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies om je ervaring te verbeteren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookiebeleid