Remproblemen na crash Russell in Grand Prix van Canada

70 weergaven
Rem problemen voor Russell na een crash in GP van Canada

Tijdens de recente Grand Prix van Canada zorgde George Russell van het Mercedes-team voor een ongelukkig incident toen hij hard in contact kwam met de muur. Hoewel hij zijn weg kon vervolgen na de crash, moest Russell uiteindelijk de race staken vanwege remproblemen. Teamchef Toto Wolff heeft nu verklaringen gegeven over het voorval en de uitvalbeurt van de jonge Brit.

Uitvalbeurt van Russell

Nadat Russell in de 8ste positie werd getroffen door zijn remproblemen, en daardoor niet de race kon voortzetten, haalde het Mercedes team nog wel punten met Lewis Hamilton, die de tweede positie bemachtigde. “In Montreal is het altijd zo dat je de remmen tot hun uiterste benut”, liet Wolff weten. “Nadat George de muur raakte, beseften we dat de remmen buitensporig versleten raakten. De temperatuur steeg steeds meer, dus besloten we de auto uit de race te halen.”

De uitleg van Wolff staat haaks op de woorden van Andrew Shovlin, het hoofd van de technische staf op het circuit, die beweerde dat de botsing met de muur geen invloed had op de remmen van de Mercedes W14. Wolff zag in het incident vooral een gedreven coureur die weigerde snelheid op te geven. “George ging gewoon in de aanval. Hij nam de bocht zoals gewoonlijk, ondanks het feit dat hij hard over de kerbs reed. Maar dit keer werkte het niet.”

https://twitter.com/F1/status/1670512368475045888

Mercedes blijft streven naar herstel

Ondanks de teleurstellende uitvalbeurt van Russell, blikt Mercedes toch met een positief gevoel terug op de Grand Prix van Canada. Na een succesvol resultaat in Barcelona leken de updates van Mercedes ook in Canada vruchten af te werpen. Toch houdt het team beide benen op de grond. “Wat onze situatie betreft, moeten we realistisch blijven. Max Verstappen loopt nog steeds ver voorop”, aldus Wolff. “Maar we komen langzaamaan dichterbij en we zullen terugslaan. Daar ben ik zeker van.”

Dit vind je misschien ook leuk

Plaats een Reactie

Over Racing.nl

Racing.nl is de ultieme bestemming voor Formule 1 fans! We brengen je al het laatste nieuws, meningen en informatie over de sport, evenals uitslagen en live verslag van elke race. Of je nu een die-hard fan bent of net begint, bij ons kun je terecht voor alles over racing.

Informatie

Komende races

Wil je weten wanneer de eerstvolgende formule 1 race is? Bekijk de formule 1 race kalender voor het overzicht van de trainingen, kwalificaties en races. Klik op de knop hieronder.

© Copyright Racing.nl 2024 | Alle rechten voorbehouden

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies om je ervaring te verbeteren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookiebeleid