Red bull racing

F1 team intro

Red Bull Racing is een vooraanstaand Formule 1-team dat bekend staat om zijn gedurfde aanpak en streven naar succes. Sinds de oprichting in 2005 heeft het team meerdere constructeurstitels en wereldkampioenschappen gewonnen, met coureurs als Sebastian Vettel en Max Verstappen aan het stuur. Met hun iconische RB19-bolide en een sterke line-up van talentvolle coureurs, waaronder Verstappen en Sergio 'Checo' Perez, blijft Red Bull Racing een geduchte concurrent in de Formule 1. Met een innovatieve benadering en vastberadenheid om te winnen, blijft het team streven naar topprestaties en een plek op het hoogste podium.

Coureurs

Max Verstappen

Max Verstappen, de jongste Formule 1-coureur ooit, brak records en behaalde zijn eerste overwinning op 18-jarige leeftijd. Ondanks zijn controversiële rijstijl, is hij volwassener geworden zonder zijn bravoure te verliezen. In 2021 werd hij wereldkampioen na een intense strijd met Lewis Hamilton, gevolgd door een titelverdediging in 2022 met 15 overwinningen. Als de eerste Nederlandse wereldkampioen in de Formule 1 op slechts 24-jarige leeftijd, zijn de verwachtingen hooggespannen voor deze opkomende ster. Met Verstappen lijkt de lucht de enige limiet.

Sergio Peréz

Sergio Perez, is een veelzijdige Formule 1-coureur. Hij staat bekend om zijn agressieve racen en uitstekende bandenbeheersing. Perez heeft veel punten verzameld en speelt een belangrijke rol bij Red Bull Racing, waar hij Max Verstappen ondersteunde in het behalen van het kampioenschap in 2021 en 2022 en zelfs nog drie overwinningen aan zijn carrière toevoegde. Als trotse Mexicaan heeft hij meer punten gescoord dan welke andere Mexicaanse coureur dan ook in de geschiedenis van de Formule 1. Ondanks onzekere toekomstige overwinningen blijft Perez vastberaden en gepassioneerd op het circuit.

Over Red Bull Racing

Oracle Red Bull Racing heeft sinds zijn debuut in 2005 als missie om te winnen en het op een andere manier te doen. Het team, opgericht door Red Bull-oprichter Dietrich Mateschitz, wilde de status quo in de Formule 1 verstoren. Met Christian Horner als jongste teambaas maakte Red Bull Racing meteen indruk. In hun debuutseizoen behaalden ze direct punten met een vierde plaats voor David Coulthard en een zevende plaats voor rookie Christian Klien. In latere jaren behaalde het team verschillende successen, waaronder meerdere constructeurstitels en wereldkampioenschappen voor Sebastian Vettel en Max Verstappen. Met de RB18 als winnend platform gaat het team vol vertrouwen de toekomst tegemoet.

F1 wagen

De RB19 heeft verschillende belangrijke veranderingen ondergaan. De voorvleugel is volledig opnieuw ontworpen om aerodynamische voordelen te maximaliseren. Er zijn ook 18-inch banden geïntroduceerd, die een breder werkingsbereik hebben en oververhitting en degradatie verminderen. Wielkappen zijn toegevoegd om de luchtstroom door de wielen te verminderen. De vloer van de auto heeft tunnels gekregen om de verstoorde lucht naar de achterdiffuser te leiden. De achtervleugel is aangepast om de verstoorde lucht achter de auto te verminderen. Kortom, deze nieuwe generatie Formule 1-auto's is ontworpen om de turbulentie te verminderen en het racen spannender te maken.

Livestream tijden Grand prix van groot brittannië

Geschiedenis

Red Bull maakte in 2019 een soepele overgang naar Honda-motoren, met Verstappen die vier races won. Dit resulteerde in een bijna gelijk puntenaantal als in 2018. Het team verving Gasly halverwege het seizoen door Albon, en liet late progressie zien, waardoor hoop ontstond op een echte titelstrijd in 2020. Echter, in voorgaande jaren hadden ze moeite met de prestaties en betrouwbaarheid van de Renault-motoren, en eindigden ze vaak achter Mercedes en Ferrari. Red Bull heeft in het verleden echter verschillende succesvolle seizoenen gekend, met vier opeenvolgende constructeurstitels van 2010 tot 2013.

Laatste racing nieuws

Over Racing.nl

Racing.nl is de ultieme bestemming voor Formule 1 fans! We brengen je al het laatste nieuws, meningen en informatie over de sport, evenals uitslagen en live verslag van elke race. Of je nu een die-hard fan bent of net begint, bij ons kun je terecht voor alles over racing.

Komende races

Wil je weten wanneer de eerstvolgende formule 1 race is? Bekijk de formule 1 race kalender voor het overzicht van de trainingen, kwalificaties en races. Klik op de knop hieronder.

© Copyright Racing.nl 2024 | Alle rechten voorbehouden

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies om je ervaring te verbeteren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookiebeleid