Red Bull en Ford samenwerking rond?

Gepubliceerd: Bijgewerkt op 361 weergaven
Ford Red Bull F1

Het lijkt er steeds meer op dat Red Bull Racing deze donderdag met groot nieuws naar buiten komt. Na maanden van speculatie en geruchten lijkt het erop dat het team van Max Verstappen en Sergio Perez mag aankondigen dat Ford met Red Bull in zee gaat.

De twee bedrijven zijn al weken in gesprek en geruchten over een mogelijke deal doen al maanden de ronde. Deze week kregen de geruchten een impuls toen een bron aan Mirror Sport vertelde dat Ford en Red Bull in gesprek zijn en dat een deal wordt verwacht. Vincenzo Landino, een journalist voor de Engelse krant gelooft ook dat een deal aanstaande is. Hij stelt dat Ford content creators en influencers naar New York stuurt op dezelfde dag dat Red Bull hun nieuwe auto presenteert.

Als deze deal tot stand komt, betekent dat de terugkeer van Ford in de Formule 1 na meer dan tien jaar. Het bedrijf had een partnerschap met het McLaren team van 1992-2004 en daarna een driejarige verbintenis met Jaguar Racing van 2000-2004. Daarna verliet Ford de sport en is tot op heden niet meer teruggekeerd.

Red Bull Racing was de afgelopen tien jaar een van de meest succesvolle teams in de Formule 1 en brengt veel expertise en een geweldige staat van dienst met zich mee. Het team heeft sinds 2010 vier constructeurskampioenschappen en zes rijderskampioenschappen gewonnen en is een vaste kanshebber voor de titel. Met de steun van Ford zou Red Bull Racing in de toekomst nog succesvoller kunnen zijn.

Het potentiële partnerschap tussen Ford en Red Bull is opwindend nieuws voor de sport en de betrokken teams. We zullen nog moeten wachten om uit te vinden of de deal officieel is, maar het lijkt erop dat we aan de vooravond staan van een belangrijke aankondiging in de wereld van de Formule 1.

Wat kan Ford betekenen voor het Red Bul F1 team?

Ford is een wereldwijd bekend automerk en zijn betrokkenheid bij de Formule 1 zou ongetwijfeld een spannend vooruitzicht zijn. Ford is tenslotte een van de grootste autofabrikanten en wordt geassocieerd met een breed scala aan racedisciplines, waaronder NASCAR en Rallying.

De vraag is echter – in welke vorm kan Ford iets bijdragen? Er zijn een aantal mogelijkheden. Ten eerste zou Ford een technische partner van Red Bull Racing kunnen worden en advies, middelen en technologie leveren voor het ontwerp en de ontwikkeling van de RB19 auto. Dit zou Red Bull Racing helpen in zijn streven om mee te dingen naar de overwinning in het kampioenschap.

Een andere mogelijkheid is dat Ford sponsor van het team wordt en het team extra financiële steun biedt. Dit zou kunnen in de vorm van een meerjarige sponsorovereenkomst, of een titelsponsoring voor één seizoen. Dit zou ook een lucratieve relatie kunnen zijn voor beide partijen, want het zou Red Bull Racing extra geld geven om in het team te investeren en Ford een platform om zijn merk te promoten.

Tenslotte bestaat de mogelijkheid dat Ford de krachten bundelt met Red Bull en een fabrieksteam wordt. Dit zou Ford de mogelijkheid geven om hun eigen auto’s te bouwen en te ontwerpen en hun auto’s in dezelfde kleuren te laten rijden als Red Bull. Dit zou een grote stimulans zijn voor de sport, want het zou een fabrikant van een dergelijk kaliber in de sport brengen en ook nog een spannende rivaliteit aan de grid toevoegen.

Op dit moment is het onduidelijk welke vorm Ford’s betrokkenheid bij Red Bull Racing zal aannemen. Maar één ding is zeker – de aankondiging wordt met spanning tegemoet gezien en kan een belangrijke stimulans zijn voor de sport. Nu de presentatie van de RB19 in New York gepland staat voor vrijdag, en Ford een aantal mensen van zijn sociale media-tak naar het evenement stuurt, zou dit het perfecte moment kunnen zijn voor een aankondiging. Alleen de tijd zal het leren, maar wat de uitkomst ook is, het wordt zeker een grote gebeurtenis op de F1 kalender.

Dit vind je misschien ook leuk

Plaats een Reactie

Over Racing.nl

Racing.nl is de ultieme bestemming voor Formule 1 fans! We brengen je al het laatste nieuws, meningen en informatie over de sport, evenals uitslagen en live verslag van elke race. Of je nu een die-hard fan bent of net begint, bij ons kun je terecht voor alles over racing.

Komende races

Wil je weten wanneer de eerstvolgende formule 1 race is? Bekijk de formule 1 race kalender voor het overzicht van de trainingen, kwalificaties en races. Klik op de knop hieronder.

© Copyright Racing.nl 2024 | Alle rechten voorbehouden

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies om je ervaring te verbeteren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookiebeleid