RB20 Red Bull racing lancering

25 weergaven
RB20 lancering Red Bull racing

In de schijnwerpers tijdens de lancering van de RB20, blijft Max Verstappen terughoudend over het onderzoek naar teambaas Christian Horner, maar spreekt wel over zijn eerste indrukken van de nieuwe bolide en zijn fysieke voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Verstappen houdt lippen op elkaar over Horner

Max Verstappen, de Nederlandse Formule 1-sensatie en drievoudig wereldkampioen, is gevraagd naar de huidige situatie rondom teambaas Christian Horner. Hij kiest echter voor een voorzichtige benadering en weigert commentaar te leveren, met het begrip dat elke uitspraak verkeerd geïnterpreteerd kan worden. Deze ontwikkeling volgt op een reeks speculaties en geruchten in de F1-paddock.

De RB20: een nieuw hoofdstuk voor Red Bull

Tijdens de lancering van de langverwachte RB20 sprak Verstappen over de invloed van Red Bull op het ontwerp van andere teams in de paddock. Hij erkent dat, gezien de successen van de afgelopen twee seizoenen, het geen verrassing is dat concurrenten elementen van hun designfilosofie overnemen. Red Bull heeft echter niet stilgezeten en introduceert nieuwe innovaties, zoals een verbeterd koelsysteem, wat de prestaties van de RB20 ten goede zou moeten komen.

Eerste testkilometers in wisselvallig weer

Verstappen heeft de nieuwe bolide al aan de tand gevoeld tijdens een filmdag op Silverstone. Toch waren de omstandigheden verre van ideaal om definitieve conclusies te trekken. Met regenachtig weer en het gebruik van demobanden is het volgens Verstappen lastig om een accuraat beeld te vormen van de werkelijke capaciteiten van de auto. De komende testdagen in Bahrein zullen meer inzicht geven in waar het team staat.

Fysieke voorbereiding en nieuwe trainer

Buiten het circuit bereidt Verstappen zich ook intensief voor op fysiek vlak. Dit jaar werkt hij samen met Rupert Manwaring als zijn persoonlijke trainer. Bovendien heeft hij deze winter kunnen genieten van skiën, een activiteit die hij jarenlang niet heeft kunnen uitoefenen. Ondanks zijn aversie tegen trainen, probeert Verstappen het nuttige met het aangename te verenigen, met focus op fitheid en veiligheid.

Horner reageert wel op onderzoek

Teambaas Christian Horner heeft wel gereageerd op het lopende onderzoek en stelt volledige medewerking toe te zeggen. Zijn standpunt lijkt transparant en coöperatief, wat suggereert dat hij niets te verbergen heeft.

Verstappen onbewogen door Hamiltons overstap

In een andere ontwikkeling binnen de Formule 1, reageerde Verstappen relatief onbewogen op het nieuws van Lewis Hamiltons overstap naar Ferrari. Hij geeft aan dat gesprekken tussen rijders en teams niet ongewoon zijn in de dynamische wereld van de Formule 1.

Bekijk live actie met F1 TV PRO

Wil je geen moment missen van hoe Verstappen en de RB20 het zullen doen dit seizoen? Met F1 TV PRO kun je alle actie live streamen en ben je direct bij alle ontwikkelingen op en naast de baan.

Dit vind je misschien ook leuk

Plaats een Reactie

Over Racing.nl

Racing.nl is de ultieme bestemming voor Formule 1 fans! We brengen je al het laatste nieuws, meningen en informatie over de sport, evenals uitslagen en live verslag van elke race. Of je nu een die-hard fan bent of net begint, bij ons kun je terecht voor alles over racing.

Informatie

Komende races

Wil je weten wanneer de eerstvolgende formule 1 race is? Bekijk de formule 1 race kalender voor het overzicht van de trainingen, kwalificaties en races. Klik op de knop hieronder.

© Copyright Racing.nl 2024 | Alle rechten voorbehouden

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies om je ervaring te verbeteren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookiebeleid