Perez wint Saudi Arabia Grand Prix en Max weet 13 plekken te winnen

Gepubliceerd: Bijgewerkt op 310 weergaven
Sergio perez saoedi arabie

Op zondag 19 maart 2023 vond de Formule 1 race op het Jeddah corniche circuit in Saoedi-Arabië plaats. Het circuit staat bekend als het snelste ter wereld, maar is verder niet heel agressief. Hierdoor kozen veel teams voor een medium of zachte band, omdat deze meer grip en snelheid bieden en minder snel slijten op dit circuit.

Alonso pakt koppositie, krijgt tijdstraf

Tijdens de start wist Fernando Alonso direct de koppositie af te pakken van Perez, maar kreeg hij wel een tijdstraf van 5 seconden vanwege verkeerd parkeren op de startlocatie. Perez kon Alonso in de derde ronde inhalen, waarna hij zich even verremde bij het uitkomen van de bocht.

Gratis pitstop door uitvaller Stroll

Max Verstappen begon voorzichtig aan de race na aanleiding van de kwalificatie, waarin hij een probleem had met de één van de aandreivingsassen van zijn RB19. In de vijfde ronde wist hij de auto’s van Haas in te halen en in de achtste ronde ging hij voorbij Zhou, waardoor hij op de tiende plek kwam. In de twaalfde ronde haalde hij Hamilton in en steeg daarmee naar de achtste plaats. Op dat moment had hij nog een achterstand van 20 seconden op de raceleider Perez. In de veertiende ronde viel Lance Stroll uit en kwam er een safety car, waardoor Verstappen een gratis pitstop kon maken en als vierde kon aansluiten. Door de safety car reden de voorste auto’s dicht bij elkaar, waardoor Verstappen dichter bij Perez kon komen. Nadat de safety car in de twintigste ronde weer naar binnen ging, kon Verstappen in de drieëntwintigste ronde Russell inhalen met behulp van DRS.

In de vierentwintigste ronde reed Verstappen op de derde plek achter Alonso, maar in de vijfentwintigste ronde wist hij hem in te halen en de tweede plek te bemachtigen. Verstappen behaalde daarna de snelste ronde tijd met een geweldige tijd van 1:32,933. Albon kreeg problemen met zijn remmen en belandde volledig achteraan.

Sergio Perez wint de race

Uiteindelijk wist Verstappen dertien plekken te winnen en eindigde hij op de tweede plek. Hij meldde echter wel problemen met zijn auto, waardoor hij niet in staat was om Perez nog in te halen. Het betrof sterke vibraties die Max voelde. Sergio Perez won uiteindelijk de race in Saoedi-Arabië.

Alonso kon een mooie 3de plek behalen. Hij kreeg op het laatste moment nog een tijdstraf van 10 seconde omdat hij onterecht zijn tijdstraf van 5 seconden had ingelost tijdens de safety car, maar deze is uiteindelijk toch door de FIA ingetrokken, waardoor hij zijn derde plek op het podium toch heeft gekregen.

Dit vind je misschien ook leuk

Plaats een Reactie

Over Racing.nl

Racing.nl is de ultieme bestemming voor Formule 1 fans! We brengen je al het laatste nieuws, meningen en informatie over de sport, evenals uitslagen en live verslag van elke race. Of je nu een die-hard fan bent of net begint, bij ons kun je terecht voor alles over racing.

Komende races

Wil je weten wanneer de eerstvolgende formule 1 race is? Bekijk de formule 1 race kalender voor het overzicht van de trainingen, kwalificaties en races. Klik op de knop hieronder.

© Copyright Racing.nl 2024 | Alle rechten voorbehouden

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies om je ervaring te verbeteren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookiebeleid