Nyck de Vries in de muur gereden tijdens kwalificatie Baku

Gepubliceerd: Bijgewerkt op 285 weergaven
Nyck de vries

Nyck de Vries, de Nederlander die dit jaar debuteert in de Formule 1, is tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Azerbeidzjan tegen de muur gereden. Het ongeval vond plaats op het stratencircuit van Baku en betekent dat de coureur van het team van AlphaTauri vanaf de laatste plek zal moeten starten.

De Vries raakte de muur met de rechter voorkant van zijn auto tijdens de kwalificatie in het tweede deel van de sessie. Er was te veel schade aan de auto waardoor de kwalificatie moest worden beëindigd voor de Nederlander.

Rode vlag AlphaTauri wagen kwam niet makkelijk los

Nyck de Vries kwam tijdens de kwalificatie voor de Baku Grand Prix in de problemen toen zijn auto vast kwam te zitten onder de barrier. Er was een heftruck nodig om zijn AlphaTauri los te krijgen, en het incident zorgde ervoor dat de sessie een tijdje werd onderbroken.

“Het spijt me voor het team”, zei De Vries na afloop. “We hadden goede vooruitgang geboekt in de trainingen en ik was erg blij met de auto. Maar in de kwalificatie ging het gewoon mis en dat is natuurlijk teleurstellend.”

Het was voor De Vries de eerste keer dat hij reed op het stratencircuit van Baku en dat maakte het nog moeilijker voor de debutant. Desondanks toonde hij in de trainingen al aan dat hij snelheid had en zich comfortabel voelde in de auto.

“Het is altijd moeilijk om op een nieuw circuit te rijden, maar ik voelde me steeds beter worden gedurende het weekend”, aldus De Vries. “Ik had er vertrouwen in dat we een goede kwalificatie zouden kunnen rijden, maar helaas ging het mis.”

De Grand Prix van Azerbeidzjan vindt plaats op zondag en De Vries zal vanaf de laatste plek moeten starten. Het wordt een uitdagende race voor de debutant, maar hij is vastbesloten om zich terug te vechten en te laten zien wat hij waard is in de Formule 1.

Dit vind je misschien ook leuk

Plaats een Reactie

Over Racing.nl

Racing.nl is de ultieme bestemming voor Formule 1 fans! We brengen je al het laatste nieuws, meningen en informatie over de sport, evenals uitslagen en live verslag van elke race. Of je nu een die-hard fan bent of net begint, bij ons kun je terecht voor alles over racing.

Informatie

Komende races

Wil je weten wanneer de eerstvolgende formule 1 race is? Bekijk de formule 1 race kalender voor het overzicht van de trainingen, kwalificaties en races. Klik op de knop hieronder.

© Copyright Racing.nl 2024 | Alle rechten voorbehouden

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies om je ervaring te verbeteren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookiebeleid