Nog een Formule 1 circuit in Amerika, oud vliegveld wordt omgebouwd

Gepubliceerd: Bijgewerkt op 310 weergaven
Nog een Formule 1 circuit in Amerika, oud vliegveld wordt omgebouwd

In de Amerikaanse staat New Jersey is onlangs bekend gemaakt dat er groen licht is gegeven voor de bouw van een nieuw Formule 1-circuit. Het circuit zal worden gebouwd op het voormalige Bader Field, een groot vliegveld van meer dan 140 hectare groot. 

Populariteit

Het is duidelijk dat de populariteit van de Formule 1 in de Verenigde Staten flink aan het groeien is. Na jaren van afwezigheid, kwam de F1 in 2012 weer terug op de kalender met de Grand Prix van Amerika in Austin. Sindsdien is het aantal races gestaag gestegen en met de toevoeging van Las Vegas zal het aantal in Amerika plaatsvindende races dit jaar op maar liefst drie komen te staan. Deze ontwikkeling biedt veel kansen voor de sport om te groeien en meer fans aan te trekken in de Verenigde Staten. Met een potentiële vierde race in de planning, lijkt de toekomst van de Formule 1 in de Verenigde Staten veelbelovend.

Niet alleen een circuit

Het ontwikkelingsvoorstel van 2,7 miljard dollar voor de voormalige luchthaven van Atlantic City, Bader Field, bestaat niet alleen uit de bouw van het nieuwe Formule 1-circuit. Er zal op deze plek ook een groot aantal flats en winkels worden gebouwd. Dit ambitieuze project kreeg recentelijk groen licht van de gemeenteraad. De voltooiing van het plan zou naar schatting tussen de zes en negen jaar in beslag nemen. De transformatie van deze verlaten luchthaven naar een spannend nieuw raceparcours en commercieel centrum zal ongetwijfeld een positief effect hebben op de lokale economie en het toerisme in de regio.

Dit vind je misschien ook leuk

Plaats een Reactie

Over Racing.nl

Racing.nl is de ultieme bestemming voor Formule 1 fans! We brengen je al het laatste nieuws, meningen en informatie over de sport, evenals uitslagen en live verslag van elke race. Of je nu een die-hard fan bent of net begint, bij ons kun je terecht voor alles over racing.

Komende races

Wil je weten wanneer de eerstvolgende formule 1 race is? Bekijk de formule 1 race kalender voor het overzicht van de trainingen, kwalificaties en races. Klik op de knop hieronder.

© Copyright Racing.nl 2024 | Alle rechten voorbehouden

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies om je ervaring te verbeteren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookiebeleid