Nederlandse en Belgische Grands Prix bevestigd op Formule 1-kalender 2024

118 weergaven

Goed nieuws voor raceliefhebbers in Nederland en België: de Nederlandse en Belgische Grands Prix zullen ook in 2024 plaatsvinden op de kalender van de Formule 1.

Bevestiging F1 kalender

In tegenstelling tot eerdere berichten waarin werd gesuggereerd dat de Nederlandse en Belgische Grands Prix hun plaats op de Formule 1-kalender zouden moeten delen, kunnen we nu bevestigen dat dit niet het geval is. Naar aanleiding van een artikel in de Belgische krant Le Soir, waarin stond dat alleen de Grand Prix van België in 2024 op de kalender zou staan, hebben betrouwbare bronnen bevestigd dat beide races ‘gewoon’ doorgaan.

Verlenging contract België

Goed nieuws voor België, aangezien het contract voor de Belgische Grand Prix is verlengd. Het circuit van Spa-Francorchamps had aanvankelijk een contract dat tot het einde van dit jaar liep. Er werd lange tijd gespeculeerd dat het Zuid-Afrikaanse circuit Kyalami de plaats van Spa zou innemen in 2024. Nu deze plannen echter zijn ingetrokken, is er ruimte ontstaan voor een verlenging van het contract van België. Aan de andere kant loopt het contract van Zandvoort in Nederland nog door tot en met 2025.

Dit vind je misschien ook leuk

Plaats een Reactie

Over Racing.nl

Racing.nl is de ultieme bestemming voor Formule 1 fans! We brengen je al het laatste nieuws, meningen en informatie over de sport, evenals uitslagen en live verslag van elke race. Of je nu een die-hard fan bent of net begint, bij ons kun je terecht voor alles over racing.

Komende races

Wil je weten wanneer de eerstvolgende formule 1 race is? Bekijk de formule 1 race kalender voor het overzicht van de trainingen, kwalificaties en races. Klik op de knop hieronder.

© Copyright Racing.nl 2024 | Alle rechten voorbehouden

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies om je ervaring te verbeteren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookiebeleid