Natuurbewustzijn op het Suzuka-circuit: Vettel’s ‘Buzzin’ Corner’ Project

17 weergaven

Er was opwinding te voelen bij Bocht 2 van het iconische Suzuka-circuit in Japan op donderdag, toen viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel zijn nieuwste project presenteerde om de boodschap over biodiversiteit in onze ecosystemen te verspreiden: een set speciaal ontworpen insectenhotels.

Vettel’s Milieuvriendelijke Activisme Sinds zijn Vertrek uit de F1

Sinds hij de sport verliet aan het einde van het seizoen 2022, hebben Vettels zeldzame publieke optredens meestal een sterke focus op het milieu gehad.

Tijdens het Goodwood Festival of Speed in het Verenigd Koninkrijk in juli, bestuurde Vettel een McLaren MP4/7 en Williams FW14B die duurzaam werden aangedreven, terwijl hij eerder deze maand met dezelfde milieuvriendelijke brandstof achter het stuur van zijn kampioenswinnende Red Bull RB7 zat op het Nordschleife-circuit van de Nürburgring.

In Suzuka stond biodiversiteit echter centraal in een door Vettel gecoördineerd initiatief om bewustwording te creëren over het belang van insecten en biodiversiteit in het algemeen. Vettel promootte eerder al een insectenhotel op de Red Bull Ring in Oostenrijk in 2021.

Insectenhotels bij Bocht 2: Een Milieu-Statement in Suzuka

Op een snikhete dag verzamelden coureurs, teamleiders en F1-president en CEO Stefano Domenicali zich om Vettels insectenhotels te bewonderen, die zich bevonden aan de binnenkant van Bocht 2 en waren voorzien van speciale zwart-geel geschilderde stoepranden op de hoek. Elk team droeg bij aan het aanpassen van hun eigen hotels.

Vettel was uiteraard aanwezig om de coureurs te helpen met het plaatsen van takken en houten blokken in de hotels en deze te schilderen. De viervoudig wereldkampioen was oprecht ontroerd door de reacties en de aanwezigheid van leden van het F1-veld van 2023.

“Ik ben zeer, zeer opgewonden,” zei Vettel in een bericht op zijn Instagram-pagina op woensdag, opgenomen bij de hoek. “Met dit project wil ik bewustwording creëren over het belang en het onderwerp van biodiversiteit.

“(De bij) is de perfecte ambassadeur voor ons bij dit project en idee om het belang van biodiversiteit te benadrukken, want het vertegenwoordigt niet alleen de bij, maar ook alle andere insecten. Daarom beschouwen we de bij als onze ambassadeur. Ze zal ons helpen om deze zeer belangrijke boodschap te benadrukken.

“Het is zeer leuk om te zien en er is veel werk en passie in dit project gestoken… Hopelijk is dit slechts het begin van initiatieven en projecten over de hele wereld… die pleiten voor biodiversiteit. Biodiversiteit omvat niet alleen insecten, maar ook alle soorten dieren. Maar het gaat verder dan dat: het gaat over allerlei soorten planten, organismen en zelfs bacteriën. Bovendien moeten we diversiteit vieren, niet alleen onder mensen, maar ook in de natuur, en we moeten deze beschermen.”

Eerder op de dag sprak Lewis Hamilton, een vriend en voormalige rivaal van Vettel, over Vettels opkomst als milieuactivist en prees het werk dat Vettel deed om bewustwording te creëren.

“Het is geweldig om te zien dat hij zijn doel heeft gevonden,” zei Hamilton. “Het is geweldig dat Seb dit weekend terug is. Hij heeft alle coureurs op de hoogte gebracht van deze plannen.”

“Om eerlijk te zijn, in de geschiedenis van de sport ken ik geen andere coureur die ooit zo openlijk is geweest en echte compassie heeft getoond voor de wereld buiten de racewereld. Het is echt geweldig dat hij zijn platform gebruikt.”

“Ik hoop altijd dat hij, met de dingen die hij doet, bijvoorbeeld werken met bijen, bewustwording kan creëren en andere coureurs kan inspireren om ook iets te doen, zij het op hun eigen manier. Maar we moeten allemaal samenwerken in deze wereld om een positieve impact te hebben, liefde en compassie te verspreiden en bewustwording te creëren voor talloze problemen. Biodiversiteit staat daar zeker tussen.”

Fans kunnen de insectenhotels in de gaten houden wanneer de F1-auto’s de bocht induiken bij Bocht 2 – oftewel ‘Buzzin’ Corner’ – wanneer de eerste vrije training op vrijdag om 11.30 uur lokale tijd van start gaat.

Biodiversiteit Ondersteunen

Terwijl Formule 1-fans genieten van de races, kunnen ze ook een positieve rol spelen in het ondersteunen van biodiversiteit en milieubewustzijn. Sebastian Vettels ‘Buzzin’ Corner’ project, gericht op het behoud van insecten en biodiversiteit, toont aan hoe coureurs en teams betrokken zijn bij belangrijke milieukwesties.

Wil je zelf deelnemen aan deze beweging en Formule 1-races bijwonen? Ontdek hoe je dit kunt doen door F1-tickets te kopen op Racing.nl. Sluit je aan bij de strijd om biodiversiteit te beschermen en de pracht van de natuur te vieren terwijl je geniet van de opwinding van ’s werelds meest prestigieuze races.

Dit vind je misschien ook leuk

Plaats een Reactie

Over Racing.nl

Racing.nl is de ultieme bestemming voor Formule 1 fans! We brengen je al het laatste nieuws, meningen en informatie over de sport, evenals uitslagen en live verslag van elke race. Of je nu een die-hard fan bent of net begint, bij ons kun je terecht voor alles over racing.

Informatie

Komende races

Wil je weten wanneer de eerstvolgende formule 1 race is? Bekijk de formule 1 race kalender voor het overzicht van de trainingen, kwalificaties en races. Klik op de knop hieronder.

© Copyright Racing.nl 2024 | Alle rechten voorbehouden

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies om je ervaring te verbeteren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookiebeleid