Mogelijk nieuw contract voor Lewis Hamilton

130 weergaven
Lewis Hamilton

Vandaag zou Lewis Hamilton, zevenvoudig wereldkampioen in de Formule 1, mogelijk nog meer in de schijnwerpers kunnen staan. Hamilton werd tweede en na de grand prix in Barcelona. Na de race werd gevraagd of hij ook volgend jaar weer plaatsneemt bij het team van Mercedes.

Geruchten voor een nieuw contract

Het lijkt er sterk op dat Lewis Hamilton binnenkort een nieuw contract zal tekenen bij het team van Mercedes. Dit werd duidelijk tijdens de persconferentie na de Formule 1 Grand Prix van Spanje, waar Hamilton gisteren de tweede plaats behaalde. Het huidige contract van Lewis Hamilton loopt aan het einde van dit jaar af, en dat heeft de geruchtenmolen flink op gang gebracht: zal hij wel of niet bij Mercedes blijven?

Toen hem werd gevraagd of hij volgend seizoen weer voor Mercedes zou rijden, gaf hij aan dat er nog geen definitieve handtekening is gezet, maar dat hij morgen een ontmoeting heeft met Toto, de teambaas van Mercedes. Hij hoopt dat ze dan de deal kunnen rondmaken.

Hamilton heeft vertrouwen in Mercedes

Ondanks zijn indrukwekkende tweede plaats op het Barcelona-circuit, heeft Lewis Hamilton laten weten dat zijn prestaties momenteel niet worden beïnvloed door het ontbreken van een overeenkomst. Hij benadrukte echter dat het wellicht geen kwaad kan om de zaken snel af te handelen. Hamilton zei: “Je kan aan mijn resultaat van vandaag zien dat het niet van invloed is op mijn prestaties, maar het is wel iets wat altijd in je achterhoofd rondsluimert. Dus ik denk dat als het klaar is, ik wel beter kan focussen.”

Hoewel Lewis Hamilton op dit moment geen winnende auto tot zijn beschikking heeft, blijft hij vol vertrouwen in zijn team. Hij benadrukt het sterke karakter van het team en de vastberadenheid van iedereen binnen de organisatie. In zijn eigen woorden zegt hij: “Ik zie een heel sterk team en iedereen is nog steeds erg hongerig.”

Ondanks dat Hamilton tevreden is met zijn podiumplaats tijdens de recente Grand Prix van Spanje, begrijpt hij dat het team direct weer aan het werk gaat om te streven naar succes in de volgende race. Hamilton deelt zijn waardering voor zijn team en merkt op: “Deze jongens gunnen zichzelf niet de tijd om te genieten of blij te zijn. Ze gaan meteen aan de slag om te kijken hoe we de volgende race kunnen winnen. Dat is wat ik zo mooi vind aan ze.”

Russell wel al een nieuw contract

Ondanks een teleurstellende startpositie op de twaalfde plek tijdens de Grand Prix van Barcelona, wist hij zich razendsnel naar voren te werken en behaalde uiteindelijk de derde plaats op het podium. Dit was zijn eerste top drie-klassering van het seizoen, en het markeert een belangrijke prestatie voor de jonge coureur.

Toen George Russell werd gekozen als coureur voor het Mercedes-team, werd er gesproken over een langdurige samenwerking. Er was echter geen duidelijkheid over hoe lang zijn contract liep. Nu blijkt dat Russell een driejarig contract heeft getekend, met de mogelijkheid voor een extra vierde jaar. Recentelijk heeft Mercedes ervoor gekozen om deze optie te benutten, wat betekent dat we Russell in ieder geval tot eind 2025 bij het team zullen zien.

Russell kwam bij Mercedes nadat het team acht opeenvolgende constructeurskampioenschappen had gewonnen. Helaas heeft hij nog niet echt kunnen strijden om het rijderskampioenschap vanwege de dominante prestaties van Red Bull sinds de introductie van nieuwe technische reglementen in 2022. Niettemin behaalde Russell vorig jaar zijn eerste overwinning in de Grand Prix van São Paulo, wat zijn talent en potentieel als coureur bevestigt.

Dit vind je misschien ook leuk

Plaats een Reactie

Over Racing.nl

Racing.nl is de ultieme bestemming voor Formule 1 fans! We brengen je al het laatste nieuws, meningen en informatie over de sport, evenals uitslagen en live verslag van elke race. Of je nu een die-hard fan bent of net begint, bij ons kun je terecht voor alles over racing.

Komende races

Wil je weten wanneer de eerstvolgende formule 1 race is? Bekijk de formule 1 race kalender voor het overzicht van de trainingen, kwalificaties en races. Klik op de knop hieronder.

© Copyright Racing.nl 2024 | Alle rechten voorbehouden

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies om je ervaring te verbeteren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookiebeleid