Moeilijk weekend voor Ricciardo: AlphaTauri worstelt in België

21 weergaven
Ricciardo

De Grand Prix van België was een uitdaging voor de nieuwe AlphaTauri-coureur Daniel Ricciardo. Ondanks zijn pogingen om vooruit te komen, eindigde hij op de zestiende plaats en bleef hij zonder punten achter.

Eerste hindernissen

Ricciardo heeft een moeilijk weekend achter de rug. Tijdens de sprintrace op zaterdag slaagde hij erin om de tiende plaats te behalen, maar helaas worden alleen de top acht rijders beloond met WK-punten. Op zondag begon hij helemaal achteraan op de grid, op de negentiende plaats. Zijn poging om voor zijn teamgenoot Yuki Tsunoda te finishen, zoals hij deed tijdens zijn debuutrace voor AlphaTauri, was niet succesvol. Tsunoda eindigde op de tiende plaats en pakte het laatste punt.

Analyse van Ricciardo’s prestaties

Ricciardo voelde zich beperkt tijdens de race. Hij had moeite met de snelheid en ervoer problemen met zijn banden, die volgens hem niet genoeg grip produceerden en snel oververhit raakten. “Ik denk niet dat we de banden aan de praat kregen. We konden niet genoeg grip produceren, waardoor ik ging glijden en de banden snel oververhit raakten.” Ook had hij het gevoel dat AlphaTauri meer moeite had met de banden dan de rest van het veld.

Er was een punt in de race waar het tempo van Ricciardo verbeterde. Maar helaas zat hij vast achter andere coureurs, wat ook niet goed is voor de banden. De 34-jarige coureur geeft toe dat zijn gebrek aan kennis over de auto waarschijnlijk heeft bijgedragen aan zijn moeilijke start.

Vooruitblik op toekomstige races

Ondanks zijn moeilijke start bij AlphaTauri, blijft Ricciardo gemotiveerd. “Het was een beetje een zware race. Maar ik ben erop gebrand om weer de baan op te gaan en te kijken wat we hiervan kunnen leren. Er is veel om te leren, veel feedback naar het team. Ik wil ook niet te ontmoedigd zijn; dit was onze enige droge sessie dit weekend.” Hij is ook optimistisch dat sommige problemen eenvoudig kunnen worden opgelost met aanpassingen aan de set-up van de auto.

Woon een F1 race bij

Ben je geïnteresseerd in Formule 1 en wil je een race bijwonen? Dat kan! Bezoek deze website om je tickets te boeken en ervaar de spanning van een F1 race live.

Dit vind je misschien ook leuk

Plaats een Reactie

Over Racing.nl

Racing.nl is de ultieme bestemming voor Formule 1 fans! We brengen je al het laatste nieuws, meningen en informatie over de sport, evenals uitslagen en live verslag van elke race. Of je nu een die-hard fan bent of net begint, bij ons kun je terecht voor alles over racing.

Informatie

Komende races

Wil je weten wanneer de eerstvolgende formule 1 race is? Bekijk de formule 1 race kalender voor het overzicht van de trainingen, kwalificaties en races. Klik op de knop hieronder.

© Copyright Racing.nl 2024 | Alle rechten voorbehouden

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies om je ervaring te verbeteren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookiebeleid