Melbourne GP met 4 DRS zones extra spannend

Gepubliceerd: Bijgewerkt op 320 weergaven
DRS zones f1 Australië melbourne Albert park circuit

Het racecircuit van Melbourne genaamd “Albert Park Circuit” heeft dit jaar 2023 een aangepaste layout. De baan heeft namelijk maar liefst 4 DRS zones. Daarnaast zijn de bochten 9 en 10 vervangen voor een vloeiende bocht. Dat maakt het volgen een stuk makkelijker en dit brengt tevens de rondetijden iets naar beneden.

Zowel de aangepaste bochten als de extra DRS-zone moeten ervoor zorgen dat er meer inhaalacties plaatsvinden. Een Formule 1 race met maar weinig inhaalacties is minder spannend om te volgen. Een extra bocht waar je zou kunnen inhalen en een extra DRS zone maken het inhalen een stuk makkelijker.

Er is tevens een gedeelte waar er twee DRS-zones vlak na elkaar volgen. Zo kan het zijn dat je wordt ingehaald en het moment daarop in de volgende DRS-zone alsnog voorbijgestreefd wordt door de tegenstander. Kortom de DRS-zones gaan een belangrijke rol spelen in de racegevechten.

Wat betekent DRS?

De betekenis van DRS is ‘Drag Reduction System’. Oftewel in het Nederlands, weerstandsverlagingssysteem. Het systeem moet de luchtweerstand verkleinen om zo de snelheid van de auto te verhogen. Het doel hiervan is inhaalacties te vergemakkelijken. Zonder DRS kan dat behoorlijk lastig zijn als je in de uitlaatlucht van je voorganger hangt, wat er tevens voor zorgt dat je grip verliest met alle uitstootdeeltjes op de baan. Daarnaast slijten je banden sneller wanneer je dicht op iemand zit en dat alles zorgt ervoor dat passeren moeilijk is. DRS maakt de inhaalactie eenvoudiger. Er is daarbij wel de regel dat DRS alleen geopend mag worden als je voorganger minder dan 1 seconde voor je rijdt.

DRS niet voor elke coureur even effectief

Het belooft in spannende F1 race te worden in Australië met veel inhaalacties en hoge snelheden. Toch vinden sommigen de strijd een beetje oneerlijk worden. Het hangt puur af van je DRS vleugel en de juiste set-up of je tot een inhaalactie kunt komen. Zo kan Verstappen geregeld met een seconde achterstand alsnog de voorganger inhalen door de lage downforce afstelling van z’n wagen. Het maakt het ook wel weer wat onvoorspelbaarder en spannender, want je weet niet precies wat de teams gaan doen met de afstellingen van de achtervleugel om met zo min mogelijk luchtweerstand inhaalmanoeuvres uit te voeren.

Melbourne formule 1 race kijken

Wil je de f1 race in Melbourne, Australië live streamen? Bekijk dan het F1 TV pro abonnement. Dit is de voordeligste optie om online de wedstrijd te streamen op je apparaten. De Grand Prix race is op 2 april 2023. Ben je er op tijd bij? Dan kun je misschien nog wel F1 tickets bemachtigen voor deze race.

Dit vind je misschien ook leuk

Plaats een Reactie

Over Racing.nl

Racing.nl is de ultieme bestemming voor Formule 1 fans! We brengen je al het laatste nieuws, meningen en informatie over de sport, evenals uitslagen en live verslag van elke race. Of je nu een die-hard fan bent of net begint, bij ons kun je terecht voor alles over racing.

Komende races

Wil je weten wanneer de eerstvolgende formule 1 race is? Bekijk de formule 1 race kalender voor het overzicht van de trainingen, kwalificaties en races. Klik op de knop hieronder.

© Copyright Racing.nl 2024 | Alle rechten voorbehouden

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies om je ervaring te verbeteren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookiebeleid