Max Verstappen na 2028 misschien uit de F1

Gepubliceerd: Bijgewerkt op 339 weergaven
Max Verstappen

Een potentieel nieuw weekendformat in de Formule 1 kan niet op de goedkeuring van Max Verstappen rekenen. Daarnaast heeft de Nederlander altijd duidelijk gemaakt dat hij niet van plan is om tot zijn veertigste te blijven racen. De vraag blijft of Verstappen na 2028 nog in de Formule 1 zal blijven.

Lopend F1 contract

Max Verstappen heeft momenteel een lopend contract bij Red Bull dat afloopt na het Formule 1-seizoen van 2028, maar het is onzeker of hij na die tijd nog zal blijven racen. Een nieuw weekendformat helpt daar mogelijk niet aan mee. In Australië heeft Verstappen al aangegeven dat hij hierover in gesprek is met het F1-management, omdat hij niet enthousiast is over een nog drukker raceweekend. Bovendien heeft Verstappen zijn ultieme doel al bereikt door wereldkampioen te worden.

Max Verstappen heeft behoefte aan een bepaald doel om naartoe te werken. Eerder was zijn doel om wereldkampioen te worden en daarna om zoveel mogelijk overwinningen te behalen. Het lijkt erop dat Verstappen bijna al zijn doelen heeft bereikt en daarom moet hij altijd nieuwe doelen stellen. Ondertussen is het duidelijk dat hij sterk betrokken is bij zijn familie en wellicht ook de behoefte heeft om meer te genieten.

Te veel drukte

Als de Formule 1-kalender blijft groeien en het weekend nog drukker wordt, kan dit voor Max Verstappen en sommige van zijn collega’s te veel worden. Verstappen en zijn collega’s klagen over het feit dat ze bijna elk weekend moeten racen en dat het erg zwaar is. Er zijn nu al heel veel races op de kalender, dus als het nog drukker wordt, kan het een keer te veel worden voor de coureurs.

Er zijn nog verschillende doelen voor Max Verstappen, zoals het behalen van zeven wereldtitels om Lewis Hamilton en Michael Schumacher te evenaren, en misschien zelfs een achtste. Verstappen staat bekend om zijn weerstand tegen veranderingen en begrijpelijkerwijs heeft hij kritiek op het steeds drukker wordende Formule 1-weekend. Verstappen heeft al aangegeven dat hij minstens tot en met 2028 zal racen, maar wat hij daarna gaat doen is nog onzeker. Hij heeft geen zin om nog meer te moeten racen in een nog drukker weekend. Verstappen suggereerde om de weekenden korter te maken, alleen de zaterdag en de zondag te behouden.

Nieuwe format

In het mogelijk nieuwe format worden de Formule 1-fans verwend met twee kwalificaties en twee races: een sprintrace en een normale race. Aan de andere kant zijn er gemengde gevoelens over dit nieuwe format. Rijders kunnen het misschien niet leuk vinden, maar kijkers en volgers zijn wel nieuwsgierig naar wat het nieuwe format te bieden heeft.

De trainingen zijn soms niet de moeite waard om te kijken. Tijdens de trainingen mag er niets meer aan de auto worden veranderd. Het enige wat aangepast kan worden is de bandendruk en de vleugel. Hierdoor vragen sommige mensen zich af wat het nut van een training is als er niets aangepast kan worden. In plaats daarvan kunnen de trainingen worden geschrapt, zodat er wee kwalificaties kunnen plaatsvinden. In het verleden waren er ook twee kwalificaties. Deze werden gereden op vrijdag en zaterdag. Van die twee dagen werden de tijden bij elkaar opgeteld. Ook was er ook wel eens een one lap qualifying voor een sprintrace. Als er echter zoveel veranderingen plaatsvinden kan het ook een ‘kermis’ worden.

Dit vind je misschien ook leuk

Plaats een Reactie

Over Racing.nl

Racing.nl is de ultieme bestemming voor Formule 1 fans! We brengen je al het laatste nieuws, meningen en informatie over de sport, evenals uitslagen en live verslag van elke race. Of je nu een die-hard fan bent of net begint, bij ons kun je terecht voor alles over racing.

Informatie

Komende races

Wil je weten wanneer de eerstvolgende formule 1 race is? Bekijk de formule 1 race kalender voor het overzicht van de trainingen, kwalificaties en races. Klik op de knop hieronder.

© Copyright Racing.nl 2024 | Alle rechten voorbehouden

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies om je ervaring te verbeteren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookiebeleid