Max Verstappen genomineerd voor Laureus Award

Gepubliceerd: Bijgewerkt op 309 weergaven
Max Verstappen genomineerd voor Laureus Award

Opnieuw is Max Verstappen genomineerd voor de Laureus World Sports Award. Zijn team Red Bull Racing is genomineerd voor het team van het jaar. Max Verstappen maakt kans een Award te winnen voor de categorie Sportman van het jaar. In 2021 won hij deze titel ook al, toen Max ook zijn eerste wereldtitel veroverde.

Meerdere keren genomineerd

Alweer is Max genomineerd voor de titel Sportman van het Jaar. Eén van de zes topatleten waar hij het tegen opneemt is voetballer Lionel Messi. Verder neemt hij het op tegen basketballer Stepen Curry, tennisspeler Rafael Nadal, polsstokhoogspringer Mondo Duplantis en voetballer Kylian Mbappé. Vorig jaar was Max Verstappen ook al genomineerd en won toen ook de eretitel. Desondanks is hij weer genomineerd voor 2022. In 2016 werd Max Verstappen al genomineerd voor “Doorbraak van het Jaar”.

Max laat weten dat hij het speciaal vindt om nog een keer genomineerd te worden. “Het was ongelofelijk om deze titel vorig jaar gewonnen te hebben. Het betekent veel als je het tegen ’s werelds beste sporters opneemt. Om weer genomineerd te zijn is een prestatie op zich, dus mijn dank gaat uit naar Oracle Red Bull Racing voor de steun tijdens ons kampioenschap winnende jaar. Ook wil ik de media bedanken voor mijn nominatie.”

Team Red Bull Racing ook genomineerd

Ook het wereldkampioenschap van Red Bull racing kan op erkenning rekenen, want zij zijn genomineerd voor de Laureus World Team of the Year. Als Formule 1-team moeten zij zien af te rekenen met het Argentijnse voetbalelftal, het Engelse damesvoetbalelftal, het Franse rugbyteam, het Golden State Warriors basketbalteam en het voetbalelftal van Real Madrid.

Dit vind je misschien ook leuk

Plaats een Reactie

Over Racing.nl

Racing.nl is de ultieme bestemming voor Formule 1 fans! We brengen je al het laatste nieuws, meningen en informatie over de sport, evenals uitslagen en live verslag van elke race. Of je nu een die-hard fan bent of net begint, bij ons kun je terecht voor alles over racing.

Komende races

Wil je weten wanneer de eerstvolgende formule 1 race is? Bekijk de formule 1 race kalender voor het overzicht van de trainingen, kwalificaties en races. Klik op de knop hieronder.

© Copyright Racing.nl 2024 | Alle rechten voorbehouden

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies om je ervaring te verbeteren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookiebeleid