Max Verstappen denkt dat de aankomende GP niet makkelijk wordt

Gepubliceerd: Bijgewerkt op 307 weergaven
Max Verstappen denkt dat het niet makkelijk gaat worden in Saoedi-Arabië

Komend weekend vindt de tweede Grand Prix van het seizoen plaats in Saoedi-Arabië. Het stratencircuit in de stad Jeddah is waar Max Verstappen zal strijden voor zijn tweede overwinning van het seizoen. Ondanks zijn zelfvertrouwen, heeft Max uitgesproken dat hij verwacht dat het geen eenvoudige opgave zal zijn. Zullen Max Verstappen, Sergio Perez en het Red Bull Racing team erin slagen om hun dominantie van vorige week in Bahrein te behouden?

Desondanks succes blijft er druk

Tijdens de openingsrace van het seizoen in Bahrein hebben Verstappen en zijn team Red Bull Racing hun kracht kunnen laten zien. Verstappen wist met succes de race te winnen en zijn teamgenoot Sergio Perez bereikte de tweede plaats op het podium. Ondanks het grote succes heeft Max Verstappen druk op zijn schouders voor de aankomende Grand Prix in Saoedi-Arabië.

De Nederlander is van mening dat het een lastige race zal worden en dat het allesbehalve vanzelfsprekend zal zijn dat hij het podium zal bereiken. In zijn vooruitblik op de Saoedische Grand Prix zegt Verstappen: “Ik denk niet dat we een gemakkelijk weekend voor de boeg hebben in Jeddah na onze fantastische start in Bahrein. Het circuit is compleet anders en de auto zal snel moeten zijn. Ik ben er echter zeker van dat we het potentieel hebben om hier een snelle auto te hebben.” 

Aanpassingen op het circuit van Jeddah

De voorbereidingen voor het F1-seizoen van 2023 zijn in volle gang. De teams komen nu aan op het Jeddah Corniche Circuit in Saoedi-Arabië voor de derde Grand Prix van het seizoen, een circuit dat 6.174 km lang is en voor het eerst in 2021 werd gebruikt in de Formule 1. De Grand Prix van 2023 zal net als de voorgaande jaren uit 50 ronden en een raceafstand van 308,45 km bestaan.

Het circuit van Saoedi-Arabië is dit seizoen op een paar punten aangepast. In een aantal bochten (4, 8, 10, 11, 17 en 23) zijn de kerbs (de randstenen om de baan) veranderd om het circuit veiliger te maken en zijn ze niet meer gemaakt van staal. Bij andere bochten, namelijk bochten 3, 14, 19, 20 en 21, zijn speciale ‘rumble lines’ aangelegd die de auto een beetje doet schudden als je buiten de lijntjes rijdt en ervoor moet zorgen dat je wordt afgeremd. Ook zijn op een aantal plekken de muren verplaatst om de coureurs beter zicht te geven. In bochten 14 en 20 is de muur aan de binnenkant tot 7,5 meter opgeschoven om een beter zicht te geven op wat er voor hen gebeurt en ook in bochten 8 en 10 is het zicht verbeterd. De S-vorm van bochten 22 en 23 is krapper geworden, waardoor de snelheid daar iets zal verminderen.

© Mercedes-Benz Group

Toch staat Max Verstappen er positief in

Max Verstappen is benieuwd naar de veranderingen en kijkt ernaar uit om op het circuit te rijden. “De veranderingen aan het circuit hebben vooral betrekking op de zichtbaarheid en hopelijk is het voor ons als coureurs nu verbeterd. Op sommige plaatsen was het namelijk best gevaarlijk. Het is een gaaf stratencircuit met veel grip, dus ik vind het altijd geweldig om hier te racen,” liet hij weten. Max Verstappen en de andere coureurs zullen hun aanpassingen moeten maken om deze wijzigingen te kunnen overwinnen en hopelijk zonder problemen het einde van de race te bereiken. De eerste race in Jeddah in 2021 werd gewonnen door Lewis Hamilton en de tweede race in 2022 door Max Verstappen. Lewis Hamilton houdt hier zowel het snelste racedagrecord (1:30.734 minuten) als het absolute ronderecord (1:27.511 minuten).

Mis geen enkele race met F1 TV Pro

Om Formule 1 te kunnen kijken, moet je een abonnement hebben op een streamingsdienst. Twee van de meest bekende zijn Viaplay en F1 TV Pro. Beide streamingsdiensten hebben voor- en nadelen. F1 TV Pro is handig als je alleen Formule 1 wilt kijken, het is hierdoor ook goedkoper. Voor Viaplay betaal je meer, maar dan kun je ook andere sporten bekijken, zoals voetbal, darten en MMA. Wil je precies weten wat bij jou past? Bekijk dan hier de live stream opties.

Dit vind je misschien ook leuk

Plaats een Reactie

Over Racing.nl

Racing.nl is de ultieme bestemming voor Formule 1 fans! We brengen je al het laatste nieuws, meningen en informatie over de sport, evenals uitslagen en live verslag van elke race. Of je nu een die-hard fan bent of net begint, bij ons kun je terecht voor alles over racing.

Informatie

Komende races

Wil je weten wanneer de eerstvolgende formule 1 race is? Bekijk de formule 1 race kalender voor het overzicht van de trainingen, kwalificaties en races. Klik op de knop hieronder.

© Copyright Racing.nl 2024 | Alle rechten voorbehouden

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies om je ervaring te verbeteren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookiebeleid