Max had last van zijn schouders en nek na de testdagen

Gepubliceerd: Bijgewerkt op 298 weergaven
Max verstappen nek schouders pijn testdagen

Max had veel pijn in zijn nek en schouders na de F1 testdagen in Bahrein. Het is geen ongewoon gevoel voor autocoureurs als ze na een lange pauze voor het eerst achter het stuur van een auto kruipen. Het is een gevoel dat alle professionele coureurs maar al te goed kennen – de stijfheid en pijn die ze krijgen na de eerste keer rijden in lange tijd. Zelfs na een paar oefenrondjes kan het even duren voor het lichaam weer gewend is.

Last van veiligheidsgordel

Max was niet anders na de testdagen in Bahrein. Hij voelde de stijve pijn in zijn nek en schouders meer dan gewoonlijk. Toch zijn de afgelopen testdagen goed verlopen voor Max Verstappen. Dat hij wat last had kwam door de veiligheidsgordels die hij tijdens de test moest dragen. Het duurt even voordat het lichaam zich heeft aangepast aan de extra druk die de gordels op het lichaam uitoefenen.

Max voelde ook de druk op zijn sleutelbeen. Dit is typisch voor bestuurders, want de gordels zijn bedoeld om de bestuurder in de stoel te houden tijdens een botsing. De strakheid van de gordel is nodig om de bestuurder veilig te houden, maar het kan ook oncomfortabel zijn.

Bekend fenomeen voor autocoureurs

De ervaring van Max is niet uniek. Het is een gevoel dat alle professionele coureurs hebben na hun eerste paar ronden als ze weer in de auto stappen. Het is een herinnering aan het harde werk dat de coureur heeft verricht om op het huidige niveau te komen. Zelfs nadat het lichaam zich heeft aangepast aan de stoel en de riemen, zal de bestuurder nog steeds stijf zijn na zijn eerste lange rit.

https://twitter.com/F1/status/1629803965083942912

Pijn en stijfheid als teken van succes

De stijfheid na de eerste testdag is een teken van respect voor de sport. Het is een herinnering aan de toewijding en het harde werken dat nodig is om een professionele F1-coureur te zijn. Het is ook een teken van de kracht en vastberadenheid die bij de baan horen.

Max kent dit gevoel maar al te goed. Hij begrijpt dat de pijn en stijfheid die hij voelt in zijn nek en schouders bij het werk horen. Hij begrijpt ook dat het een teken van succes is, zelfs als het ongemakkelijk is. Met de juiste training en voorbereiding kan Max zijn lichaam aanpassen aan de eisen van het circuit en de raceauto, en succesvol blijven in zijn racecarrière. Hij kijkt uit naar de Grand Prix van Bahrein dit weekend. Bekijk hier het Bahrein schema met de race tijden.

Dit vind je misschien ook leuk

Plaats een Reactie

Over Racing.nl

Racing.nl is de ultieme bestemming voor Formule 1 fans! We brengen je al het laatste nieuws, meningen en informatie over de sport, evenals uitslagen en live verslag van elke race. Of je nu een die-hard fan bent of net begint, bij ons kun je terecht voor alles over racing.

Komende races

Wil je weten wanneer de eerstvolgende formule 1 race is? Bekijk de formule 1 race kalender voor het overzicht van de trainingen, kwalificaties en races. Klik op de knop hieronder.

© Copyright Racing.nl 2024 | Alle rechten voorbehouden

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies om je ervaring te verbeteren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookiebeleid