Marko verdedigt Perez, terwijl Ricciardo viert bij AlphaTauri

20 weergaven
Marko perez prestaties ricciardo

Ondanks de groeiende druk op Sergio Perez en het succesvolle debuut van Daniel Ricciardo bij AlphaTauri, blijft Red Bull Racing de Mexicaanse coureur verdedigen. De speculaties over een mogelijke rijderswissel in 2024 worden door het team genegeerd.

De strijd tussen Perez en Ricciardo

Sergio Perez heeft het de afgelopen periode moeilijk gehad, terwijl Daniel Ricciardo in Hongarije een uitstekend debuut maakte voor AlphaTauri. Ricciardo, de Australische coureur, heeft een positieve invloed op het team en zijn prestaties worden door Red Bull Racing-adviseur Helmut Marko geprezen. “Het was absoluut de juiste keuze om hem terug te laten keren. Hij zorgt voor een positieve stemming en energie bij het team. Hij was zelfs op weg richting de punten”, aldus Marko.

Ondanks de dominantie van Max Verstappen, heeft Perez moeite om een plek op het podium te bemachtigen. In de laatste zes races is dit slechts twee keer gelukt. De vraag rijst waarom Perez niet elke race tweede wordt achter de regerend kampioen.

Marko verdedigt Perez

Desondanks blijft Marko zijn coureur verdedigen. “Hij is duidelijk beter aan het worden, nadat hij zich in Hongarije van de negende plaats op de grid naar de derde plaats heeft weten te vechten. Eindelijk heeft hij Q3 weer gehaald. Je ziet een stijgende lijn”, reageert de adviseur van het team uit Milton Keynes.

De crash van Perez

In het turbulente leven van een Formule 1-coureur zijn crashes onvermijdelijk. Sergio Perez maakte dit recent mee tijdens de eerste vrije training (VT1), toen zijn RB19 na een crash de lucht in moest worden getild. De geüpdatete vloer van de auto werd daarmee zichtbaar voor de concurrentie.

Ondanks het feit dat dit incident de druk op Perez verhoogde, bleef Helmut Marko zijn coureur verdedigen. “Wat wil je nou van me horen?!” reageerde hij geïrriteerd op de suggestie dat de crash een negatieve impact op het team zou hebben.

Marko wees erop dat de crash in Monaco, waarbij Perez eveneens betrokken was, veel meer zichtbaar was. “De constructie van de onderkant is erg ingewikkeld en de aerodynamica beïnvloedt het rijgedrag van de auto”, legde hij uit. Ondanks de uitdagingen blijft het team vertrouwen houden in Perez en zijn vermogen om onder druk te presteren.

© Martin Trenkler

De toekomst van Red Bull Racing

Met de huidige situatie blijft de toekomst van Red Bull Racing en hun coureurs onzeker. De prestaties van Perez en Ricciardo worden op de voet gevolgd en de speculaties over een mogelijke rijderswissel in 2024 blijven voortduren. Echter, volgens de Red Bull-top is het zitje van Perez voor volgend jaar veilig.

Beleef de F1 races live

Wil je de prestaties van Perez, Ricciardo en Verstappen van dichtbij meemaken? Dat kan! Bezoek racing.nl voor het aanschaffen van F1-tickets en ervaar de spanning en sensatie van een live F1-race.

Dit vind je misschien ook leuk

Plaats een Reactie

Over Racing.nl

Racing.nl is de ultieme bestemming voor Formule 1 fans! We brengen je al het laatste nieuws, meningen en informatie over de sport, evenals uitslagen en live verslag van elke race. Of je nu een die-hard fan bent of net begint, bij ons kun je terecht voor alles over racing.

Komende races

Wil je weten wanneer de eerstvolgende formule 1 race is? Bekijk de formule 1 race kalender voor het overzicht van de trainingen, kwalificaties en races. Klik op de knop hieronder.

© Copyright Racing.nl 2024 | Alle rechten voorbehouden

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies om je ervaring te verbeteren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookiebeleid