Formule 1 keert na 40 jaar terug naar Las Vegas

310 weergaven
Las Vegas Grand Prix

Las Vegas, een stad die vooral bekend staat om zijn gokindustrie en toerisme, is de laatste jaren druk bezig geweest om zichzelf als sportstad op de kaart te zetten. Na de toevoeging van een NFL-franchise en als thuisbasis van de UFC, komt de stad nu met nog een grote sportgerelateerde aankondiging: de terugkeer van de Formule 1. Het evenement zal voor het eerst in meer dan 40 jaar weer plaatsvinden en de voorgestelde baan ziet er spectaculair uit.

Een indrukwekkende baan

De laatste keer dat de Formule 1 een evenement in Las Vegas organiseerde, werd de hele baan gebouwd op de parkeerplaats van Caesar’s Palace. Dit keer zal de baan echter bestaan uit een lus, inclusief de beroemde Las Vegas Strip, die coureurs langs beroemde Vegas-hotspots zal leiden, zoals de Bellagio, Treasure Island, T-Mobile Arena en zelfs de bijna voltooide MSG Sphere. De hele baan zal bestaan uit meer dan zes kilometer aan wegen, met de beroemde infrastructuur van de stad als achtergrond en met de toevoeging van neonverlichting als aanvulling op de sfeer.

© Las Vegas Grand Prix, Inc.

Een nachtelijk spektakel

De Las Vegas Grand Prix zal een nachtelijk evenement zijn, waardoor de coureurs kunnen racen onder het schijnsel van de neonlichten van de stad. Hoewel de wegen van Las Vegas bekend staan om hun hobbels door het zware verkeer dat ze dagelijks verwerken, worden deze wegen voorafgaand aan de race opnieuw geasfalteerd om een veilig rijgebied te creëren, vooral langs de Strip en andere wegen die bij het evenement betrokken zijn.

De verwachtingen zijn hooggespannen

De terugkeer van de Formule 1 naar Las Vegas wordt met grote verwachtingen ontvangen en zal ongetwijfeld bijdragen aan de al snel groeiende sportcultuur van de stad. Het evenement zal naar verwachting ook een enorme economische impuls geven aan de stad, niet alleen door het aantrekken van toeristen en raceliefhebbers, maar ook door het creëren van werkgelegenheid en zakelijke kansen voor lokale bedrijven.

Conclusie

Las Vegas is duidelijk vastbesloten om zijn plaats als een belangrijke sportstad te versterken en de toevoeging van de Formule 1-race is een stap in de goede richting. Het evenement zal niet alleen raceliefhebbers van over de hele wereld aantrekken, maar ook de economie van de stad stimuleren en bijdragen aan de groeiende sportcultuur van Las Vegas. Met de belofte van een spectaculaire baan, een nachtelijk spektakel en de iconische Vegas-neon als achtergrond, belooft de Las Vegas Grand Prix een evenement te worden dat niemand wil missen. Wil je tickets bemachtigen? Bekijk dan de F1 tickets op onze website. Of bekijk F1 TV PRO voor het live streamen van deze formule 1 race.

Dit vind je misschien ook leuk

Plaats een Reactie

Over Racing.nl

Racing.nl is de ultieme bestemming voor Formule 1 fans! We brengen je al het laatste nieuws, meningen en informatie over de sport, evenals uitslagen en live verslag van elke race. Of je nu een die-hard fan bent of net begint, bij ons kun je terecht voor alles over racing.

Komende races

Wil je weten wanneer de eerstvolgende formule 1 race is? Bekijk de formule 1 race kalender voor het overzicht van de trainingen, kwalificaties en races. Klik op de knop hieronder.

© Copyright Racing.nl 2024 | Alle rechten voorbehouden

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies om je ervaring te verbeteren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookiebeleid