Jos Verstappen: Max is niet veranderd, hij is nog steeds gefocust

17 weergaven
Jos Verstappen Max verstappen overwinningen interview

In een exclusief interview met F1-journalisten Lee McKenzie en Tom Clarkson, reflecteert Jos Verstappen, de vader van Max Verstappen, op de ongelooflijke prestaties van zijn zoon in het huidige Formule 1-seizoen en deelt hij zijn inzichten over de groei en ontwikkeling van Max als coureur.

Een ongekende reeks overwinningen

Na de Hongaarse Grand Prix bezochten McKenzie en Clarkson het Red Bull Energy Station, waar het complete Red Bull-team een feestje bouwde om de twaalfde raceoverwinning op rij te vieren. Daar liepen ze Jos Verstappen tegen het lijf, die met trots en vreugde sprak over de prestaties van zijn zoon.

“Er is overal bier – en terecht. Daarnaast staat er een trotse vader tegenover ons: Jos Verstappen. Wat een seizoen heeft Max gehad, hé?”, aldus Clarkson. “Het valt allemaal heel goed op zijn plek”, antwoordde Verstappen senior. “Het is alles bij elkaar. De prestaties van Max, maar ook die van het team en de auto. Het is ongelofelijk.”

Max’s onveranderlijke focus

Clarkson vroeg Verstappen of zijn zoon veranderd is in de afgelopen jaren. “Lee en ik hadden het erover dat hij er iedere race opnieuw bovenop zit en geen fouten maakt. Dat gebeurt niet vaak”, merkte Clarkson op.

Jos Verstappen was resoluut in zijn antwoord, “Dat klopt. Hij is erg gefocust en hij houdt van racen. Gedurende de week wil hij niets met Formule 1 te maken hebben. Maar als het eenmaal weekend is, staat hij er. En dat is wat hij wil, als je het mij vraagt. Als hij er is, is hij gefocust. Maar zodra de finishvlag gezwaaid is, is het klaar voor hem. Dat is zijn sterkte.”

McKenzie vroeg vervolgens of Max is veranderd sinds hij als kind in de wereld van de Formule 1 stapte. “Voor mij is Max niets veranderd. Als hij thuis is, rijdt hij geregeld op de simulator. En dat vindt hij geweldig. Daarnaast is hij nog steeds heel relaxed. Dat is gewoon hoe het gaat. Ik bedoel, het team heeft een fantastische auto gebouwd. Max steekt er veel moeite in en die combinatie levert resultaat”, zei Jos Verstappen.

Achter de schermen bij Red Bull

Het team van Red Bull Racing heeft een ongelooflijk seizoen gehad, met Max Verstappen die leiding neemt op het circuit met zijn ongeëvenaarde rijvaardigheid. Het team heeft volgens Jos Verstappen een “fantastische auto” gebouwd, wat heeft bijgedragen aan de consistente prestaties van Max op het circuit.

Jouw kans om F1 van dichtbij te beleven

Er gaat niets boven de opwinding en spanning van het bijwonen van een live F1-race. Als je ooit de kans krijgt om de ongelooflijke vaardigheid van coureurs zoals Max Verstappen van dichtbij te zien, is het een ervaring die je niet wilt missen. Voor meer informatie over het bijwonen van F1-races, bezoek dan de F1 tickets pagina op Racing.nl.

Dit vind je misschien ook leuk

Plaats een Reactie

Over Racing.nl

Racing.nl is de ultieme bestemming voor Formule 1 fans! We brengen je al het laatste nieuws, meningen en informatie over de sport, evenals uitslagen en live verslag van elke race. Of je nu een die-hard fan bent of net begint, bij ons kun je terecht voor alles over racing.

Informatie

Komende races

Wil je weten wanneer de eerstvolgende formule 1 race is? Bekijk de formule 1 race kalender voor het overzicht van de trainingen, kwalificaties en races. Klik op de knop hieronder.

© Copyright Racing.nl 2024 | Alle rechten voorbehouden

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies om je ervaring te verbeteren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookiebeleid