James Vowles nieuwe F1 teambaas van Williams

Gepubliceerd: Bijgewerkt op 351 weergaven
James Vowles Williams

James Vowles zal vanaf 20 februari de nieuwe teambaas van Williams zijn, als opvolger van Jost Capito, die onlangs vertrok. De Brit, die Mercedes verlaat, sluit zich kort voor de driedaagse wintertest in Bahrein aan bij Williams, waardoor zijn benoeming komt als een verassing.

James Vowles is al vele jaren een belangrijke speler in de Formule 1. Van zijn tijd bij Honda, Brawn GP en BAR tot zijn meest recente rol als hoofd strategie bij Mercedes, heeft Vowles aan de wieg gestaan van enkele van de grootste successen die de sport ooit heeft gekend.

Afgelopen december werd bekend dat Jost Capito, teambaas bij Williams, en technisch directeur François-Xavier Demaison zouden opstappen. Nu heeft Williams een behoorlijke slag geslagen door James Vowles aan te stellen als opvolger van Capito.

De referenties van Vowles spreken voor zich. In zijn tijd bij Mercedes was Vowles een belangrijk onderdeel van een team dat zes opeenvolgende rijders- en constructeurskampioenschappen won. Hij was een belangrijk lid in de ontwikkeling van de W08, de auto die een nieuw record vestigde voor de meeste één-twee finishes in een seizoen (19). Zijn kennis van de sport, en de technische kant in het bijzonder, is ongeëvenaard.

Het is duidelijk dat Vowles een uitstekende keuze is voor deze functie, en zijn benoeming is een teken van Williams’ streven om terug te keren naar de top van de grid. Vowles’ ervaring en kennis zullen een grote aanwinst zijn voor het team, nu ze proberen voort te bouwen op hun recente goede prestaties en de topteams weer uit te dagen.

De uitdaging voor Vowles is nu om het gat tussen Williams en de voorste teams te dichten. Het team heeft de afgelopen jaren al vooruitgang geboekt, maar ze moeten zich blijven ontwikkelen als ze consequent willen uitdagen voor punten en podiumplaatsen. Vowles’ ervaring en kennis zullen van onschatbare waarde zijn om het team te helpen dit doel te bereiken.

Het lijdt geen twijfel dat Vowles de juiste man is voor deze baan en Williams heeft met zijn benoeming zeker een statement gemaakt. Met Vowles aan het roer heeft Williams een geweldige kans om de topteams weer uit te dagen en terug te keren naar de kop van de grid.

https://twitter.com/WilliamsRacing/status/1613868660249985024

Vowles en Mercedes zijn goed uit elkaar gegaan

James Vowles en Mercedes hebben de moeilijke beslissing genomen om na 20 jaar succesvolle samenwerking uit elkaar te gaan. Na een lange en succesvolle samenwerking is het voor James tijd om op eigen benen te staan en een nieuwe uitdaging aan te gaan met het team van Williams.

James zei: “Ik kan niet wachten om bij het team van Williams te beginnen. Het is voor mij een eer om bij een team te komen dat zo’n ongelooflijk rijke erfenis heeft. Het team is iconisch voor onze sport en ik heb enorm veel respect voor hen. Ik kijk enorm uit naar deze uitdaging. Mercedes heeft mijn carrière altijd enorm gesteund, dus na 20 jaar werken in Brackley gaan we in uitstekende verstandhouding uit elkaar.”

James heeft een ongelooflijke reis met Mercedes achter de rug. Hij heeft bijgedragen aan enkele iconische ontwerpen en een belangrijke rol gespeeld in het succes van het team. Zijn passie voor de sport is duidelijk en zijn toewijding aan het succes van het team is opmerkelijk. Hij is nu klaar voor een nieuwe uitdaging en een nieuw hoofdstuk in zijn carrière.

Het Williams team kijkt ernaar uit James aan boord te verwelkomen en te profiteren van zijn technische expertise en ervaring. James geniet ook van de kans en kijkt uit naar de uitdaging van het werken in een nieuwe omgeving.

Nu James een nieuwe uitdaging aangaat, wenst Mercedes hem het allerbeste voor de toekomst en bedankt hem voor zijn enorme bijdrage in de afgelopen 20 jaar.

Dit vind je misschien ook leuk

Plaats een Reactie

Over Racing.nl

Racing.nl is de ultieme bestemming voor Formule 1 fans! We brengen je al het laatste nieuws, meningen en informatie over de sport, evenals uitslagen en live verslag van elke race. Of je nu een die-hard fan bent of net begint, bij ons kun je terecht voor alles over racing.

Komende races

Wil je weten wanneer de eerstvolgende formule 1 race is? Bekijk de formule 1 race kalender voor het overzicht van de trainingen, kwalificaties en races. Klik op de knop hieronder.

© Copyright Racing.nl 2024 | Alle rechten voorbehouden

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies om je ervaring te verbeteren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookiebeleid