Grote Prijs van Canada in Formule 1 veilig ondanks nabije bosbranden

129 weergaven

De Grote Prijs van Canada in de Formule 1 blijft ongedeerd te midden van de verwoestende bosbranden die momenteel in Canada woeden. Ondanks dat de branden zich op ongeveer 800 kilometer afstand van Montreal bevinden, hebben de afgelopen dagen enige effecten van de branden zich laten voelen. Gelukkig hebben de organisatoren bevestigd dat de luchtkwaliteit aanzienlijk is verbeterd en weer terug op het normale niveau is.

Volgens de woordvoerder van de Formule 1 is het risico op problemen als gevolg van de nabije bosbranden minimaal en is de luchtkwaliteit in Montreal van goede kwaliteit. Dit is een opmerkelijk verschil ten opzichte van andere delen van Canada en het noorden van de Verenigde Staten, waar de rook van de branden problemen heeft veroorzaakt. In New York leidde het zelfs tot het annuleren van sportevenementen.

Grand Prix gaat door zoals gepland

Hoewel de bosbranden wereldwijd de aandacht hebben getrokken vanwege hun verwoestende kracht en impact op het milieu, zal de Grand Prix van Canada zoals gepland doorgaan. Bekijk hier het tijdschema van het raceweekend. De branden zullen de races op het circuit van Montreal niet beïnvloeden. Op 18 juni zal de Grand Prix van Canada plaatsvinden, waarbij het de achtste race in het kampioenschap betreft. De huidige wereldkampioen, Max Verstappen, leidt momenteel het wereldkampioenschap en zal tijdens deze spannende race proberen zijn positie verder te versterken.

Veiligheidsmaatregelen getroffen voor coureurs en publiek

De situatie met de bosbranden blijft echter zorgwekkend in Canada, maar de organisatoren van de Grand Prix hebben bevestigd dat alle nodige voorzorgsmaatregelen zijn genomen om de veiligheid van zowel de coureurs als het publiek te waarborgen.

De Grote Prijs van Canada blijft daarmee een hoogtepunt in de Formule 1-kalender, ondanks de nabijheid van de bosbranden. Het evenement zal doorgaan en racefans kunnen zich verheugen op een spectaculaire wedstrijd op het prachtige circuit van Montreal.

Dit vind je misschien ook leuk

Plaats een Reactie

Over Racing.nl

Racing.nl is de ultieme bestemming voor Formule 1 fans! We brengen je al het laatste nieuws, meningen en informatie over de sport, evenals uitslagen en live verslag van elke race. Of je nu een die-hard fan bent of net begint, bij ons kun je terecht voor alles over racing.

Informatie

Komende races

Wil je weten wanneer de eerstvolgende formule 1 race is? Bekijk de formule 1 race kalender voor het overzicht van de trainingen, kwalificaties en races. Klik op de knop hieronder.

© Copyright Racing.nl 2024 | Alle rechten voorbehouden

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies om je ervaring te verbeteren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookiebeleid