FIA verklaart safety car voor Stroll: we zagen hem niet

Gepubliceerd: Bijgewerkt op 311 weergaven
Lewis Hamilton en Charles Leclerc momenteel niet helemaal blij bij hun teams

Op het Jeddah Corniche Circuit vond de Grand Prix van Saoedi-Arabië plaats, waarbij Lance Stroll niet in staat was om de finish te bereiken vanwege mechanische problemen. Dit betekende een vroegtijdig einde voor de Canadese coureur. In dit artikel zullen we de oorzaak van zijn uitvalbeurt bespreken en verklaren waarom de Safety Car de baan op werd gestuurd.

Stroll’s Race en Uitvalbeurt

Stroll maakte een uitstekende openingsronde mee en wist Carlos Sainz buitenom in bocht 13 te passeren om zo de vierde positie te veroveren, na gestart te zijn vanaf de vijfde positie. Helaas moest hij in de zeventiende ronde zijn auto aan de kant zetten vanwege een technisch probleem. Stroll verklaarde dat hij vijf à zes ronden lang steeds meer vermogen verloor en dat hij anderhalve seconde per ronde verloor. Er kwam wat rook van de remmen en de motor, maar de precieze oorzaak van de uitvalbeurt is nog niet bekend. Het team zal dit verder onderzoeken. Fernando Alonso kon uiteindelijk toch nog de 3de plek op het podium krijgen.

FIA verklaart waarom de Safety Car nodig was

Er was veel kritiek van fans op de beslissing om de Safety Car de baan op te sturen voor de uitgevallen Stroll, omdat de auto leek te zijn geparkeerd op een veilige afstand van de baan. Het leek erop dat marshals slechts een duwtje nodig hadden om de auto volledig achter de muur te krijgen. De FIA legde echter uit dat vanuit de aanvankelijk beschikbare camerabeelden de exacte positie van de gestrande auto van Stroll onduidelijk was en daarom werd de Safety Car ingezet als de veiligste optie. De wedstrijdleiding kon de exacte positie van de auto niet snel genoeg bepalen en dus werd uit voorzorg de Safety Car op de baan gestuurd.

https://twitter.com/DinkNewman/status/1637591846338658304

Race eindigde in een DNF

Helaas kon Lance Stroll niet deelnemen aan de volledige race vanwege technische problemen met zijn Aston Martin AMR23. Het team zal de oorzaak van de uitvalbeurt verder onderzoeken. De beslissing van de FIA om de Safety Car op de baan te sturen voor de gestrande auto van Stroll werd gemaakt uit voorzorg, omdat de precieze positie van de auto niet snel genoeg kon worden bepaald.

Dit vind je misschien ook leuk

Plaats een Reactie

Over Racing.nl

Racing.nl is de ultieme bestemming voor Formule 1 fans! We brengen je al het laatste nieuws, meningen en informatie over de sport, evenals uitslagen en live verslag van elke race. Of je nu een die-hard fan bent of net begint, bij ons kun je terecht voor alles over racing.

Informatie

Komende races

Wil je weten wanneer de eerstvolgende formule 1 race is? Bekijk de formule 1 race kalender voor het overzicht van de trainingen, kwalificaties en races. Klik op de knop hieronder.

© Copyright Racing.nl 2024 | Alle rechten voorbehouden

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies om je ervaring te verbeteren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookiebeleid