Fernando Alonso heeft heel wat opofferingen moeten doen om zijn comeback in F1 te kunnen maken

Gepubliceerd: Bijgewerkt op 305 weergaven
Fernando Alonso heeft heel wat opofferingen moeten doen om zijn comeback in F1 te kunnen maken

Fernando Alonso is bezig met zijn derde seizoen nadat hij terugkeerde in de Formule 1 en lijkt nu eindelijk het pad naar succes te kunnen bewandelen. Maar dit succes is niet vanzelf gekomen en Fernando heeft daarvoor flinke opofferingen moeten maken. Fernando Alonso ziet deze opofferingen als een noodzakelijk offer voor het behalen van succes..

Podiumplek sinds lange tijd

Fernando Alonso wist in Bahrein voor het eerst in lange tijd weer een podiumplek te veroveren in de Formule 1. Hiermee liet hij zien dat hij nog steeds in staat is om op hoog niveau te presteren en snoerde hij zijn critici de mond. Na zijn overstap van Alpine naar Aston Martin was er veel discussie over zijn keuze. Fernando Alonso bewees tijdens zijn eerste race voor zijn nieuwe team meteen zijn waarde en behaalde een podiumplek.

Altijd gemotiveerd gebleven

Fernando Alonso blijft altijd gemotiveerd om te blijven strijden, zelfs toen hij in 2018 probeerde te stoppen met de Formule 1 en in een andere wagen reed bij onder andere het World Endurance Championship, de Dakar, Indy en andere evenementen. Bij zijn terugkeer in de Formule 1 besefte Fernando dat hij andere dingen in zijn leven moest opofferen om zich gedurende een nieuwe periode van drie, vijf of misschien wel zeven jaar volledig te wijden aan deze sport. “Je moet jezelf toewijden aan je passie en je weet beter wat je lichaam nodig heeft qua trainingen en voeding om je carrière te verlengen. Er zijn geen geheimen,” liet hij weten. Hoewel hij op 41-jarige leeftijd momenteel de oudste rijder is op de F1-startgrid, is Alonso ervan overtuigd dat hij nog steeds op competitief niveau kan presteren.

Geen zorgen

Voor Fernando Alonso is het een voorrecht om nog steeds beter dan ooit te kunnen racen: “Ik maak me geen zorgen over mijn leeftijd, ik zal de eerste zijn die het merkt wanneer er iets minder goed gaat of wanneer ik niet meer gemotiveerd ben om te reizen of om vroeg op te staan voor trainingen of testen”, aldus de Spanjaard. Alonso ziet tot dusver alleen maar voordelen omdat hij de wagen kent, de banden kent en al op sommige circuits heeft gereden waarop ze later in het seizoen racen. “Ik zie alleen maar voordelen”, concludeert Fernando Alonso.

Dit vind je misschien ook leuk

Plaats een Reactie

Over Racing.nl

Racing.nl is de ultieme bestemming voor Formule 1 fans! We brengen je al het laatste nieuws, meningen en informatie over de sport, evenals uitslagen en live verslag van elke race. Of je nu een die-hard fan bent of net begint, bij ons kun je terecht voor alles over racing.

Komende races

Wil je weten wanneer de eerstvolgende formule 1 race is? Bekijk de formule 1 race kalender voor het overzicht van de trainingen, kwalificaties en races. Klik op de knop hieronder.

© Copyright Racing.nl 2024 | Alle rechten voorbehouden

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies om je ervaring te verbeteren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookiebeleid