F1 derde vrije training tijden

De derde vrije training in een Formule 1-weekend is de laatste kans voor coureurs en teams om zich voor te bereiden op de kwalificatie en de race. Meestal gehouden op zaterdagochtend, enkele uren voor de kwalificatie, staat deze sessie in het teken van het fine-tunen van de auto's en het uitvoeren van kwalificatiesimulaties. Hoewel de snelste rondetijden vaak in deze training worden behaald, is het gebruikelijk dat teams de motoren pas echt opschroeven tijdens de kwalificatie.

f1 race tijd

F1 DERDE VRIJE TRAINING

De derde vrije training in een Formule 1 Grand Prix-weekend is de laatste sessie om zich voor te bereiden op kwalificatie en race. Meestal op zaterdagochtend, en duurt één uur. Teams focussen hier vaak op kwalificatievoorbereiding en voeren kwalificatiesimulaties uit voor snellere tijden. Hoewel de tijden representatiever zijn dan eerdere sessies, zetten teams vaak pas echt aan tijdens de kwalificatie. De derde training brengt echter hogere risico's met zich mee, zoals Max Verstappen in 2018 ondervond toen zijn crash zijn kwalificatie en race beïnvloedde.

Formule 1 derde vrije training

F1 TIJDSCHEMA

F1 TIJDEN

Ontdek op Racing.nl een speciale pagina gewijd aan de meest actuele Formule 1-tijden en data. Als dé ultieme bestemming voor autosportfanaten bieden wij een overzichtelijke weergave van recente races, kwalificaties en trainingssessies, zodat je altijd op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen binnen de Formule 1-wereld. Onze pagina is ontworpen voor een moeiteloze toegang tot essentiële informatie, waaronder gedetailleerde tijdschema's en data van aankomende evenementen. Mis geen enkel moment van de snelste en meest prestigieuze raceklasse ter wereld. Zorg ervoor dat je op tijd gereed bent voor de Formule 1-actie en blijf nauw verbonden met Racing.nl. Verrijk je race-ervaring en beleef de opwinding van de Formule 1 met ons up-to-date en informatieve platform.

Kijk live naar Formule 1 races

Over Racing.nl

Racing.nl is de ultieme bestemming voor Formule 1 fans! We brengen je al het laatste nieuws, meningen en informatie over de sport, evenals uitslagen en live verslag van elke race. Of je nu een die-hard fan bent of net begint, bij ons kun je terecht voor alles over racing.

Komende races

Wil je weten wanneer de eerstvolgende formule 1 race is? Bekijk de formule 1 race kalender voor het overzicht van de trainingen, kwalificaties en races. Klik op de knop hieronder.

© Copyright Racing.nl 2024 | Alle rechten voorbehouden

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies om je ervaring te verbeteren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookiebeleid