F1-fans opgelet: RTL Duitsland zendt gratis zeven GP’s uit in 2024

1,3K weergaven
rtl duitsland gratis f1

Goed nieuws voor Formule 1-liefhebbers: de Duitse zender RTL heeft bevestigd dat zeven Grands Prix in het seizoen 2024 gratis zullen worden uitgezonden. Dit biedt Nederlandse kijkers, die toegang hebben tot de zender via hun tv-pakket, een unieke kans om zonder extra kosten van de raceactie te genieten.

Gratis Formule 1 races terug op RTL Duitsland

In een tijdperk waarin sportevenementen steeds vaker achter betaalmuren verdwijnen, zorgt RTL Duitsland voor een welkome verandering. Na een jaar zonder gratis Formule 1-uitzendingen, heeft de zender een overeenkomst gesloten met Sky Deutschland om dit seizoen zeven races live en kosteloos aan te bieden. Dit initiatief is niet alleen goed nieuws voor de Duitse fans, maar ook voor Nederlandse kijkers die de zender kunnen ontvangen.

De geselecteerde races voor 2024

De lijst met gratis uitgezonden races omvat enkele van de meest spannende en iconische circuits op de kalender. De aftrap is met de seizoensopener in Bahrein op 2 maart, gevolgd door de Grand Prix van Hongarije en België in juli. Augustus staat in het teken van de Grand Prix van Nederland in Zandvoort, waarna de Italiaanse Grand Prix begin september plaatsvindt. De serie wordt afgesloten met de races in Azerbeidzjan en Las Vegas later in het jaar.

Positieve reacties uit de racewereld

Zowel Red Bull-adviseur Helmut Marko als Nico Hülkenberg, de enige Duitse coureur in het huidige F1-veld, hebben hun tevredenheid geuit over deze ontwikkeling. Marko benadrukt de positieve impact die het kan hebben op de populariteit van de sport in Duitsland, terwijl Hülkenberg het belangrijk vindt dat de sport toegankelijk blijft voor fans in zijn thuisland.

Meer dan alleen racen

Naast de Formule 1 heeft RTL Duitsland ook uitzendrechten verkregen voor prominente voetbalcompetities zoals de Premier League, Tweede Bundesliga, Europa League en Conference League. Dit onderstreept de ambitie van de zender om een breed scala aan top sportevenementen toegankelijk te maken voor een zo groot mogelijk publiek.

Het belang van gratis uitzendingen

In een tijd waarin sportfans vaak meerdere abonnementen moeten afsluiten om hun favoriete evenementen te volgen, biedt RTL Duitsland een alternatief dat zowel welkom als noodzakelijk is. Door belangrijke races gratis beschikbaar te stellen, draagt RTL bij aan het behoud van de toegankelijkheid en populariteit van de Formule 1. Dit is niet alleen belangrijk voor bestaande fans, maar ook voor het aantrekken van nieuwe kijkers en het versterken van de band tussen sport en publiek.

Terug naar de roots

Deze beweging van RTL herinnert ons aan vroeger tijden toen Formule 1-races veelal gratis te bekijken waren. Het voedt de hoop dat andere zenders of streamingplatforms dit voorbeeld zullen volgen, waardoor meer mensen kunnen genieten van sport zonder extra financiële lasten.

In een wereld waarin digitale toegankelijkheid een steeds grotere rol speelt, laat RTL zien dat er nog steeds ruimte is voor traditionele uitzendmethoden die iedereen kunnen bereiken. Het is een stap die niet alleen applaus verdient vanuit de racegemeenschap maar ook van sportfans in het algemeen.

Dit vind je misschien ook leuk

Plaats een Reactie

Over Racing.nl

Racing.nl is de ultieme bestemming voor Formule 1 fans! We brengen je al het laatste nieuws, meningen en informatie over de sport, evenals uitslagen en live verslag van elke race. Of je nu een die-hard fan bent of net begint, bij ons kun je terecht voor alles over racing.

Informatie

Komende races

Wil je weten wanneer de eerstvolgende formule 1 race is? Bekijk de formule 1 race kalender voor het overzicht van de trainingen, kwalificaties en races. Klik op de knop hieronder.

© Copyright Racing.nl 2024 | Alle rechten voorbehouden

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies om je ervaring te verbeteren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookiebeleid