F1 op Ziggo: Hoe F1 kijken op Ziggo zonder rechten?

73 weergaven
F1 op Ziggo uitzendrechten kijken

F1 op Ziggo is een hot topic geworden in Nederland sinds de veranderingen in de uitzendrechten. Maar hoe werkt het dan op dit moment precies en wat is er veranderd? Vroeger had Ziggo Sport de exclusieve rechten om Formule 1 uit te zenden in Nederland. Dit betekende dat Ziggo-abonnees alle races, kwalificaties en trainingen live konden volgen via hun abonnement. De tijden zijn echter veranderd.

Nu heeft Viaplay de exclusieve rechten voor Formule 1 in Nederland overgenomen. Dit betekent dat als je alle races live wilt zien, je een Ziggo Viaplay-abonnement nodig hebt. Gelukkig kunnen Ziggo-klanten nog steeds F1 kijken door een Viaplay-abonnement toe te voegen aan hun bestaande pakket, vaak tegen een gereduceerde prijs.

Naast Viaplay zijn er andere spelers op de markt die F1 uitzenden:

  • RTL Duitsland: Zendt gratis enkele Grands Prix uit, wat een goede optie kan zijn voor fans die geen betaald abonnement willen.
  • F1 TV Pro: Biedt uitgebreide dekking met live races, herhalingen en meer voor een betaalbare prijs. Het is mogelijk om hier een F1 TV PRO abonnement af te sluiten.

De verschuiving van uitzendrechten heeft zeker impact gehad op hoe Nederlandse fans hun favoriete sport volgen. Toch biedt het ook nieuwe mogelijkheden en alternatieven om geen enkele race te missen.

In 2024 zal RTL Duitsland zelfs zeven GP’s gratis uitzenden, wat weer een extra optie geeft aan de fans.

Hoe kun je F1 kijken op Ziggo zonder rechten?

Het bekijken van F1 op Ziggo zonder rechten kan een uitdaging zijn, maar het is zeker niet onmogelijk. Veel mensen zijn op zoek naar alternatieven nu de uitzendrechten van F1 zijn veranderd en Ziggo niet langer exclusieve rechten heeft. Gelukkig zijn er verschillende manieren om toch van de races te genieten.

Viaplay als alternatief voor Ziggo

Een sterke optie als alternatief voor Ziggo is Viaplay:

  • Beschikbaarheid: Viaplay is eenvoudig beschikbaar via een app op je smart TV, telefoon of tablet.
  • Functies: Naast live uitzendingen biedt Viaplay ook herhalingen en exclusieve content zoals interviews en analyses.

Ziggo-klanten kunnen hun Viaplay abonnement ook koppelen aan hun bestaande pakket voor een gereduceerd tarief.

De impact van de F1 uitzendrechtenveranderingen op Ziggo-kijkers

De recente veranderingen in de F1 uitzendrechten hebben een grote impact gehad op F1-fans die abonnees zijn van Ziggo. Veel fans waren gewend aan de exclusieve dekking van Ziggo Sport en moesten opeens schakelen naar alternatieve diensten zoals Viaplay. Dit zorgde voor verwarring en frustratie.

Reacties van Ziggo-abonnees:

Een groot deel van de abonnees was niet blij met deze veranderingen. Ze waren gewend aan de vertrouwde presentatoren en commentatoren van Ziggo Sport en moesten nu wennen aan nieuwe gezichten en stemmen. Bovendien vonden sommigen het lastig om zich aan te passen aan een nieuw platform.

“Ik mis de Nederlandse commentaarstemmen die ik jaren heb gehoord bij Ziggo,” zegt een trouwe kijker.

Daarnaast waren er ook klachten over de prijs van Viaplay in vergelijking met wat ze eerder betaalden voor Ziggo Sport. Het voelde als een extra last in hun maandelijkse uitgaven. Dit wordt bevestigd door meerdere Ziggo-klantenreviews waarin de hoge prijs van Viaplay wordt genoemd als een reden voor ontevredenheid.

Waarom kiezen mensen nog steeds voor Ziggo?

Ondanks deze uitdagingen blijven sommige fans trouw aan hun Ziggo-abonnement vanwege andere voordelen, zoals het gemak van alles-in-één pakketten en extra’s zoals het Ziggo Sport Race Café.

Voor fans die liever geen abonnement willen nemen, is er gelukkig nog steeds een mogelijkheid om gratis Formule 1 live te streamen zonder abonnement. Dit biedt een alternatieve manier om de races te volgen zonder afhankelijk te zijn van traditionele televisiezenders, bijvoorbeeld door het F1 kijken via een VPN.

Hoewel Ziggo naar verluidt ongeveer 35.000 klanten heeft verloren aan concurrenten met betere prijzen en snellere verbindingen zoals glasvezel, blijft het merk nog steeds aantrekkelijk voor veel mensen. Het is belangrijk op te merken dat dit niet alleen te wijten is aan de F1 uitzendrechtenveranderingen, maar ook aan andere factoren zoals de beschikbaarheid van bepaalde diensten in specifieke gebieden.

Het standpunt van Ziggo

Ziggo heeft officieel gereageerd op de veranderingen in de F1 uitzendrechten. Hun boodschap is duidelijk: ondanks dat de rechten nu bij Viaplay liggen, blijven ze betrokken bij het aanbieden van F1-content aan hun abonnees. Ze bieden race samenvattingen op Ziggo Sport kanaal 14 en hebben een samenwerking met Viaplay om klanten een korting te geven op het Viaplay-abonnement.

Chris Woerts, een bekende sportmarketeer, heeft zijn mening gedeeld in programma’s zoals Vandaag Inside. Hij benadrukt dat Ziggo zich blijft inzetten voor sportfans en zoekt naar manieren om hen tevreden te houden. Zijn uitspraken laten zien dat Ziggo zich bewust is van de teleurstelling onder sommige abonnees maar ook dat ze actief zoeken naar oplossingen.

De Telegraaf heeft uitgebreid bericht over deze kwestie. Zij beschrijven hoe Ziggo zich aanpast aan de nieuwe situatie en hoe ze proberen concurrerend te blijven door extra waarde te bieden aan hun klanten. Hun artikelen bevatten vaak interviews en analyses die diep ingaan op de impact van deze veranderingen.

Ziggo blijft dus actief in het gesprek over F1-uitzendrechten en zoekt naar manieren om hun abonnees tevreden te houden, ondanks de verschuivingen in de markt.

De financiële gevolgen voor Ziggo Sport en Viaplay

De F1 uitzendrechten deal heeft grote gevolgen voor zowel Ziggo Sport als Viaplay op financieel gebied. Toen Ziggo de exclusieve rechten verloor, betekende dit dat ze minder inkomsten kregen uit abonnementen en adverteerders. Veel mensen zijn overgestapt naar Viaplay om toch naar de races te kunnen kijken, wat direct invloed had op het geld dat Ziggo verdiende.

Ziggo probeert klanten te behouden door korting te geven op Viaplay-abonnementen als mensen al een TV- of internetpakket bij hen hebben. Dit helpt een beetje, maar kan niet helemaal goedmaken dat ze de exclusieve rechten kwijt zijn.

Doordat steeds meer mensen naar Viaplay gaan, moet Ziggo nieuwe manieren bedenken om hun sportkanaal interessant te houden voor abonnees.

Andere manieren om F1 te kijken zonder Ziggo-abonnement

Niet iedereen heeft een Ziggo-abonnement, maar er zijn gelukkig genoeg andere manieren om van F1 te genieten. Hier zijn enkele alternatieven:

Viaplay

Viaplay is momenteel de officiële rechtenhouder voor F1-uitzendingen in Nederland. Het biedt live races, kwalificaties, en uitgebreide analyses. Je kunt je bij Viaplay direct abonneren via Ziggo.

RTL Duitsland

Een populair alternatief is F1 kijken op RTL Duitsland, dat nog steeds een aantal F1-races uitzendt. De commentaar is weliswaar in het Duits, maar het biedt een gratis manier om de races live te volgen via een satellietverbinding of online streams.

F1 TV Pro

Met een F1 TV Pro-abonnement, de officiële streamingdienst van de Formule 1, krijg je toegang tot alle races, onboard camera’s, teamradio’s en uitgebreide analyses. Dit abonnement kan direct via onze website Racing.nl worden afgesloten.

VPN Diensten

Met een VPN kun je geografische beperkingen omzeilen en toegang krijgen tot buitenlandse zenders die F1 uitzenden. Zo kun je dus ook gratis F1 kijken.

Conclusie

Het is jammer dat Ziggo de uitzendrechten voor Formule 1 niet meer heeft en dat de nieuwe onderhandelingen ook geen resultaat hebben opgeleverd. Dit betekent echter niet dat je geen mogelijkheden hebt om van de races te genieten. Er zijn diverse alternatieven beschikbaar waarmee je toch live kunt genieten van de F1-races.

Dit vind je misschien ook leuk

Plaats een Reactie

Over Racing.nl

Racing.nl is de ultieme bestemming voor Formule 1 fans! We brengen je al het laatste nieuws, meningen en informatie over de sport, evenals uitslagen en live verslag van elke race. Of je nu een die-hard fan bent of net begint, bij ons kun je terecht voor alles over racing.

Komende races

Wil je weten wanneer de eerstvolgende formule 1 race is? Bekijk de formule 1 race kalender voor het overzicht van de trainingen, kwalificaties en races. Klik op de knop hieronder.

© Copyright Racing.nl 2024 | Alle rechten voorbehouden

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies om je ervaring te verbeteren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookiebeleid