F1 Monaco livestream tijden van 2023

170 weergaven
Circuit de Monaco

Na een langere tussenpoos als gevolg vanwege het onverwachte annuleren van de F1 Grand Prix van Emilia-Romagna, is het aankomend weekend weer tijd. De aankomende race staat gepland in Monaco, op het Circuit de Monaco. Het kronkelige straatcircuit is grotendeels hetzelfde gebleven sinds de allereerste keer dat er Formule 1-races werden gehouden, helemaal terug in 1950. In 2020 werd de grand prix van Monaco voor het allereerst geannuleerd. Dit kwam door de uitbraak van COVID-19. Hieronder volgt het tijdschema van de vrije trainingen, kwalificatie en de grand prix.

https://twitter.com/F1/status/1660667331855482880

Tijdschema F1 GP Monaco

Op vrijdag 26 mei trapt de eerste vrije training af om 13:30 uur, waarna de tweede vrije training om 17:00 uur volgt. Een dag later, op zaterdag, verschuiven de tijden met een uur. De derde vrije training begint om 12:30 uur, en daarna hebben we de kwalificatie om 16:00 uur.

DatumTijdSessie
Vrijdag 26 mei13:30 – 14:30 uurEerste vrije training
Vrijdag 26 mei17:00 – 18:00 uurTweede vrije training
Zaterdag 27 mei12:30 – 13:30 uurDerde vrije training
Zaterdag 27 mei16:00 – 17:00 uurKwalificatie
Zondag 28 mei15:00 uurRace

Mogelijke regen en onweer buien tijdens de kwalificatie en race in Monaco

Tijdens de derde vrije training van de Grand Prix van Monaco wordt naar verwachting gereden onder droge omstandigheden. Echter, in de loop van de middag kunnen er flinke stapelwolken ontstaan boven Monte Carlo. Vooral ten noorden van Monaco bestaat de mogelijkheid dat deze wolken uitgroeien tot intense onweersbuien.

Op zondagmiddag stijgt de kans op regen en is er een redelijke mogelijkheid dat er tijdens de Grand Prix van Monaco buien zullen vallen. Hoewel de rest van de dag zonnig weer wordt voorspeld, is het moeilijk te voorspellen wanneer precies de regen zal komen. Dit heeft vooral te maken vanwege de bergen rondom het kleine land.

Uitdaging voor Red Bull Racing door uniek circuit

De Grand Prix van Monaco kan wel eens het eerste F1-evenement van 2023 zijn waar Red Bull Racing niet meteen als favoriet wordt beschouwd. Dit komt door het aparte circuit van Monaco. De auto’s kunnen daar geen hoge snelheden halen, doordat er veel langzame bochten zijn en de muren staan altijd erg dichtbij. Inhalen is hierdoor ook erg moeilijk. Degene die op zaterdag de snelste ronde rijdt en pole position verovert tijdens de kwalificatie, heeft daardoor een grote kans op een overwinning.

Hoe kan ik de F1 in Monaco streamen?

Om Formule 1 te kunnen kijken, moet je een abonnement hebben op een streamingsdienst. Twee van de meest bekende zijn Viaplay en F1 TV Pro. Beide streamingsdiensten hebben voor- en nadelen. F1 TV Pro is handig als je alleen Formule 1 wilt kijken, het is hierdoor ook goedkoper. Voor Viaplay betaal je meer, maar dan kun je ook andere sporten bekijken, zoals voetbal, darten en MMA. Wil je precies weten wat bij jou past? Bekijk dan hier de live stream opties.

Dit vind je misschien ook leuk

Plaats een Reactie

Over Racing.nl

Racing.nl is de ultieme bestemming voor Formule 1 fans! We brengen je al het laatste nieuws, meningen en informatie over de sport, evenals uitslagen en live verslag van elke race. Of je nu een die-hard fan bent of net begint, bij ons kun je terecht voor alles over racing.

Informatie

Komende races

Wil je weten wanneer de eerstvolgende formule 1 race is? Bekijk de formule 1 race kalender voor het overzicht van de trainingen, kwalificaties en races. Klik op de knop hieronder.

© Copyright Racing.nl 2024 | Alle rechten voorbehouden

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies om je ervaring te verbeteren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookiebeleid