F1 livestream tijden GP Hongarije

30 weergaven

De Formule 1 Grand Prix van Hongarije staat gepland voor het weekend van 21 tot en met 23 juli. Vorig jaar behaalde Max Verstappen een indrukwekkende overwinning. Hij startte vanaf de tiende plaats en wist Lewis Hamilton en George Russell achter zich te laten. Dit jaar maken we ook de terugkeer van Daniel Ricciardo mee, die Nyck de Vries vervangt bij AlphaTauri. Hieronder vind je de het tijdschema.

Wijziging in het bandenreglement

Het weekend van 21 tot en met 23 juli brengt de Formule 1 naar de Hungaroring, waar gelukkig geen rekening hoeft te worden gehouden met tijdsverschil. Er is echter wel een wijziging in het bandenreglement voor de kwalificatie. In de Formule 1 wordt geëxperimenteerd met een nieuw kwalificatieformat om het aantal banden per weekend te verminderen. Coureurs mogen in Q1 alleen de harde banden gebruiken, in Q2 alleen de medium banden en in Q3 alleen de zachte banden. Hierdoor worden in totaal 40 sets banden bespaard, wat gelijk staat aan 160 banden voor één raceweekend en 3.680 banden voor een heel seizoen. Dit draagt bij aan het verminderen van het totale bandengebruik in de sport.

Geen tijdsverschil tijdens GP Hongarije

De actie begint op vrijdag met de eerste vrije training, die om 13:30 uur van start gaat. Later op de dag volgt de tweede vrije training om 17:00 uur. Op zaterdag is de derde vrije training, die plaatsvindt om 12:30 uur. Dit biedt de teams en coureurs een laatste kans om de laatste finetuning aan te brengen voordat de kwalificatie begint. Om 16:00 uur zal de kwalificatiesessie plaatsvinden, waarin de coureurs strijden om de beste startposities voor de race. De resultaten van de kwalificatie bepalen in welke volgorde de coureurs de race op zondag zullen aanvangen.

Op de traditionele racedag, zondag, begint de spanning te stijgen. De race van de Grand Prix van Hongarije begint om 15:00 uur. Ongeveer anderhalf uur later zullen we dan de vlag zien vallen en ontdekken wie de winnaar van de race is. Hieronder het tijdschema:

DatumTijdSessie
Vrijdag 21 juli13.30-14.30 uurVrije training 1
Vrijdag 21 juli17.00-18.00 uurVrije training 2
Zaterdag 22 juli12.30-13.30 uurVrije training 3
Zaterdag 22 juli16.00-17.00 uurKwalificatie
Zondag 23 juli15.00 uurRace

Nieuw bodywork van Red Bull en de rentree van Daniel Ricciardo

Daniel Ricciardo maakt zijn rentree in de Formule 1 tijdens de Grand Prix van Hongarije. Na een half jaar zonder raceteam, zal hij nu bij AlphaTauri naast Yuki Tsunoda rijden. Ricciardo zal proberen te bewijzen dat zijn prestaties niet alleen afhangen van de auto. Het team brengt ook updates mee naar de race, net als veel andere teams. Red Bull Racing heeft zelfs een grote upgrade gepland staan, waarmee ze naar verwachting twee tienden winst kunnen behalen. De auto zal er ook anders uitzien door nieuw bodywork.

Beleef Formule 1-races live op het circuit

Wil je de Formule 1-races live op het circuit beleven? Grijp dan nu je kans en koop tickets om de opwinding en snelheid van de races zelf te ervaren. Laat je meeslepen door spectaculaire races, bewonder de vaardigheden van ’s werelds beste coureurs en geniet van de unieke sfeer op het circuit.

Dit vind je misschien ook leuk

Plaats een Reactie

Over Racing.nl

Racing.nl is de ultieme bestemming voor Formule 1 fans! We brengen je al het laatste nieuws, meningen en informatie over de sport, evenals uitslagen en live verslag van elke race. Of je nu een die-hard fan bent of net begint, bij ons kun je terecht voor alles over racing.

Informatie

Komende races

Wil je weten wanneer de eerstvolgende formule 1 race is? Bekijk de formule 1 race kalender voor het overzicht van de trainingen, kwalificaties en races. Klik op de knop hieronder.

© Copyright Racing.nl 2024 | Alle rechten voorbehouden

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies om je ervaring te verbeteren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookiebeleid