F1 Grand Prix Azerbaijan Baku: Perez wint de race

Gepubliceerd: Bijgewerkt op 293 weergaven
Sergio Perez, Red Bull Racing, Azerbaijan Grand Prix 2023, Baku City Circuit, Azerbaijan

De F1 Grand Prix van Azerbaijan in Baku begon om 13:00 Nederlandse tijd en het was een goede start voor Leclerc en Sainz. Leclerc had goede grip in zijn banden en kwam goed weg, waardoor hij voor de twee Red Bulls kon blijven. In de tweede ronde probeerde Verstappen in de DRS-zone van Leclerc te komen en in de vierde ronde haalde Verstappen Leclerc in. Op de lange stukken had Verstappen vooral meer snelheid en in de vijfde ronde reed hij acht tienden sneller dan Leclerc.

https://twitter.com/F1/status/1652630575960711168

In de zesde ronde haalde Perez Leclerc in en ging naar de tweede plek. Hij kwam steeds dichterbij en kwam in de DRS-zone van Perez op de tweede plek, waardoor Perez op de tweede plek kwam. Er waren veel problemen met de banden, zoals het feit dat de warmte pas laat in de medium banden kwam, maar dit was te wijten aan het feit dat er maar één vrije training was om daarmee te experimenteren.

In de negende ronde stond Verstappen op de eerste plek en had hij de snelste ronde te pakken. In de tiende ronde zat Perez heel dicht achter Verstappen in de DRS-zone van hem. Nyck de Vries ging goed op zijn harde banden en behaalde de negende plek in de tiende ronde.

Helaas raakte Nyck de Vries in lap 10 de muur en miste de bocht, waardoor hij rechtdoor richting de muur reed. Hij deed het net zo goed, maar ligt eruit. Er was een gele vlag en safety car. Verstappen ging gelijk de pitstraat in en Perez ging onder de safety car de pitstraat in. Veel coureurs gingen de pitstraat in, maar Russell verloor wat tijd in de pitstraat. Verstappen stond toch weer op de derde plek na alle pitstops.

Alle coureurs gingen op de harde band en de meeste zouden proberen de race uit te rijden op de harde band. Na het einde van de safety car had Verstappen een goede herstart en kon hij Leclerc passeren. Hij kon beter uit accelereren in bocht 2 en kon de inhaalmanoeuvre maken op Leclerc. Russell was niet tevreden met de restart en klaagde op de boardradio.

In lap 20 had Stroll een enorm overstuur moment en verloor snelheid, waardoor Hamilton hem kon inhalen. Verstappen zette weer de snelste tijd neer in lap 20 en bleef op de tweede plek, terwijl Perez leidde. Verstappen deed zijn best om uit de vuile lucht van Perez te rijden om de bandenslijtage beperkt te houden.

https://twitter.com/F1/status/1652646717286760450

In lap 30 klaagde Verstappen over de afstelling van het differentieel en de motor op de boardradio, maar hij pushte nog niet richting leider Perez. Het leek er allemaal goed uit te zien, maar hij was op dat moment niet snel genoeg. Perez wint uiteindelijk de race, wat een prestatie!

https://twitter.com/F1/status/1652654690520248320

Verstappen finisht op de tweede plaats en Leclerc op de derde plaats. Een fantastisch resultaat voor het Red Bull-team met twee coureurs op het podium. Met deze overwinning heeft Perez laten zien dat hij een waardevolle aanwinst is voor het Red Bull-team. Hij heeft de druk kunnen weerstaan en heeft een geweldige race gereden. Verstappen heeft ook een solide race gereden, maar was niet in staat om Perez in te halen. Het belooft een spannend seizoen te worden met deze sterke prestaties van de Red Bull-coureurs.

Dit vind je misschien ook leuk

Plaats een Reactie

Over Racing.nl

Racing.nl is de ultieme bestemming voor Formule 1 fans! We brengen je al het laatste nieuws, meningen en informatie over de sport, evenals uitslagen en live verslag van elke race. Of je nu een die-hard fan bent of net begint, bij ons kun je terecht voor alles over racing.

Informatie

Komende races

Wil je weten wanneer de eerstvolgende formule 1 race is? Bekijk de formule 1 race kalender voor het overzicht van de trainingen, kwalificaties en races. Klik op de knop hieronder.

© Copyright Racing.nl 2024 | Alle rechten voorbehouden

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies om je ervaring te verbeteren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookiebeleid