F1 Grand Prix van Emilia-Romagna afgelast

203 weergaven
gp imola agelast

Helaas heeft de Formule 1, vanwege zware overstromingen in de regio Emilia-Romagna in Italië, moeten besluiten om de geplande race op het Imola-circuit te annuleren. Hierdoor is het totale aantal races op de kalender verminderd tot 22 in plaats van de oorspronkelijke 24.

Overstromingen in Italië

De afgelopen dagen waren er al veel twijfels over of de Grand Prix van Emilia-Romagna wel kon doorgaan op het Imola-circuit. Er was namelijk sprake van intense regenval in Italië, wat heeft geleid tot overstromingen en mogelijk zelfs aardverschuivingen. Dit heeft ervoor gezorgd dat het gebied de afgelopen dagen onveilig was. De Grand Prix van Emilia-Romagna stond gepland als de zesde race van het Formule 1-seizoen 2023. Omwille van de veiligheid heeft de Formule 1 nu besloten om de race niet te laten plaatsvinden.

Het is begrijpelijk dat de race is afgelast, gezien de verontrustende beelden die we hebben gezien van de overstromingen in de regio. Het inhalen van de Grand Prix van Emilia-Romagna op een later tijdstip lijkt echter lastig te worden vanwege de drukke racekalender voor de rest van dit jaar.

De Formule 1 heeft gereageerd op de annulering met de volgende verklaring: “We hebben deze beslissing genomen omdat we de veiligheid van de fans, de teams en ons personeel niet kunnen garanderen. Gezien de situatie in de steden en dorpen in de regio, is dit de juiste keuze. Het voortzetten van de race zou meer druk leggen op de lokale autoriteiten en nooddiensten, en dat is niet gepast.”

F1 schenkt miljoen euro aan zwaar getroffen regio in Noord-Italië

In een emotionele verklaring zegt Formule 1-president Stefano Domenicali: “Ik ben geboren en opgegroeid in de prachtige landschappen van Emilia Romagna. De situatie waarin de mensen uit deze regio zich bevinden is verschrikkelijk. Maar ik heb er alle vertrouwen in dat ze met veerkracht en passie er weer bovenop zullen komen, zoals de Italianen altijd doen. Daarom vind ik dat we er alles aan moeten doen om hen te steunen in deze moeilijke tijd, en dat is precies waarom wij als Formule 1 deze miljoen euro donatie doen.”

Toch goed nieuws voor F1-fans met kaartjes voor GP Imola

Het afgelasten van de Grand Prix van Emilia-Romagna heeft tienduizenden Formule 1-fans teleurgesteld achtergelaten. Velen van hen hadden reeds kaartjes bemachtigd voor de grand prix, dat nu niet kon doorgaan.

Het ziet ernaar uit dat de GP-organisatie hoogstwaarschijnlijk geen kosten aan de Formule 1 hoeft te betalen voor het organiseren van de race. Op de website van de organisatie wordt dan ook aangekondigd dat fans hun geld kunnen terugkrijgen of hun kaartjes kunnen omzetten naar een kaartje voor de GP van Emilia-Romagna in 2024. Dit gaat overigens alleen over kaartjes die via de officiële website zijn gekocht.

Het is nog niet duidelijk wanneer iedereen die dat wenst hun geld terug zal krijgen. In de komende dagen zullen er meer details volgen, maar op dit moment ligt de focus voornamelijk op de crisissituatie in de regio.

Dit vind je misschien ook leuk

Plaats een Reactie

Over Racing.nl

Racing.nl is de ultieme bestemming voor Formule 1 fans! We brengen je al het laatste nieuws, meningen en informatie over de sport, evenals uitslagen en live verslag van elke race. Of je nu een die-hard fan bent of net begint, bij ons kun je terecht voor alles over racing.

Informatie

Komende races

Wil je weten wanneer de eerstvolgende formule 1 race is? Bekijk de formule 1 race kalender voor het overzicht van de trainingen, kwalificaties en races. Klik op de knop hieronder.

© Copyright Racing.nl 2024 | Alle rechten voorbehouden

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies om je ervaring te verbeteren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookiebeleid