F1 Azerbeidzjan livestream tijden van 2023

Gepubliceerd: Bijgewerkt op 258 weergaven

De Formule 1 Grand Prix komt weer terug na een vier weken lange pauze. Dit keer speelt het zich af in Bakoe, de hoofdstad van Azerbeidzjan, wat ligt aan de Kaspische Zee. Dit weekend keert ook het sprintraceformat terug. Hieronder volgen de tijden van de aankomende race op het Baku City Circuit:

De eerste F1 sprintrace van dit seizoen

De Formule 1-race van Azerbeidzjan komt eraan en dit keer is het weekend een beetje anders dan normaal vanwege het nieuwe sprintrace-format. In plaats van de tweede vrije training zal er nu een extra kwalificatieronde zijn. Het weekend begint al op vrijdag met de eerste vrije training. Diezelfde dag wordt er ook gekwalificeerd voor de Grand Prix die op zondag plaatsvindt. Op zaterdag is er geen tweede vrije training, maar wel een nieuwe kwalificatie genaamd Sprint Shootout. Dit is de kwalificatie voor de Sprintrace, die later op zaterdag plaatsvindt. Hieronder vind je het tijdschema voor de Grand Prix van Azerbeidzjan.

Het tijdschema GP in Azerbeidzjan

Op vrijdag 28 april begint het raceweekend in Bakoe om 11:30 uur met de enige vrije training. De kwalificatie vindt die dag om 15:00 uur plaats en bepaalt de startvolgorde voor de hoofdrace op zondag. Op zaterdag 29 april wordt de tweede vrije training van 11:30 uur vervangen voor de Sprint Shootout om 10:30 uur, gevolgd door de sprintrace om 15:30 uur. Deze duurt maximaal dertig minuten met 17 ronden. De sprintrace en de hoofdrace zijn twee aparte evenementen, terwijl voorheen de uitslag van de sprintrace de startvolgorde voor de hoofdrace bepaalde. De Grand Prix zelf van Azerbeidzjan wordt op zondag 30 april om 13:00 uur gereden. Hieronder volgen de Nederlandse tijden:

DatumTijdSessie
Vrijdag 28 april11:30 uurVrije training
Vrijdag 28 april15:00 uurKwalificatie Grand Prix
Zaterdag 29 april10:30 uurSprint Shootout
Zaterdag 29 april15:30 uurSprintrace
Zondag 30 april13:00 uurGrand Prix van Azerbeidzjan

Max Verstappen niet eens over de verandering

Max Verstappen behoort echter niet tot de coureurs die enthousiast zijn over het sprintraceformat. Hij heeft zijn ongenoegen meerdere malen geuit over de veranderingen in de opzet van de Grand Prix-weekenden. In tegenstelling tot de meningen van sommige teambazen en coureurs, is Verstappen van mening dat de vrije trainingen essentieel zijn om de auto af te stellen en het circuit te leren kennen. Het sprintraceformat kan volgens hem het verschil tussen winnen en verliezen maken, en het elimineren van de tweede vrije training kan de kansen van de coureurs beperken.

Het Baku City Circuit

Het Baku City Circuit is een stratencircuit dat is gebouwd rondom de boulevard van Bakoe. De baan is ontworpen door de bekende architect Hermann Tilke en heeft een lengte van 6,003 kilometer. De coureurs moeten door 20 bochten heen om het einde van het circuit te bereiken. Charles Leclerc houdt momenteel het record voor de snelste raceronde, met een tijd van 1,43,009 in 2019. Om veiligheid te houden heeft de organisatie de ingang van de pitstraat aangepast voorafgaand aan de race van 2022. Dit kwam nadat coureurs kritiek hadden over het gevaar van de ingang, die zich bevindt op het lange rechte stuk waar de auto’s met hoge snelheid langs de muur van de ingang racen.

Hoe kan je de F1 in Azerbeidzjan streamen?

Om Formule 1 te kunnen kijken, moet je een abonnement hebben op een streamingsdienst. Twee van de meest bekende zijn Viaplay en F1 TV Pro. Beide streamingsdiensten hebben voor- en nadelen. F1 TV Pro is handig als je alleen Formule 1 wilt kijken, het is hierdoor ook goedkoper. Voor Viaplay betaal je meer, maar dan kun je ook andere sporten bekijken, zoals voetbal, darten en MMA. Wil je precies weten wat bij jou past? Bekijk dan hier de live stream opties.

Dit vind je misschien ook leuk

Plaats een Reactie

Over Racing.nl

Racing.nl is de ultieme bestemming voor Formule 1 fans! We brengen je al het laatste nieuws, meningen en informatie over de sport, evenals uitslagen en live verslag van elke race. Of je nu een die-hard fan bent of net begint, bij ons kun je terecht voor alles over racing.

Informatie

Komende races

Wil je weten wanneer de eerstvolgende formule 1 race is? Bekijk de formule 1 race kalender voor het overzicht van de trainingen, kwalificaties en races. Klik op de knop hieronder.

© Copyright Racing.nl 2024 | Alle rechten voorbehouden

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies om je ervaring te verbeteren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookiebeleid