Nyck de Vries en Kevin Magnussen leggen zich neer bij ongelukkig race-incident in GP van Canada

69 weergaven

Nyck de Vries en Kevin Magnussen hebben zich bij het incident dat tijdens de Grand Prix van Canada plaatsvond, neergelegd en beschouwen het als een ongelukkig race-incident.

Magnussen accepteert harde strijd van De Vries

Na de Grand Prix van Canada hebben Nyck de Vries en Kevin Magnussen zich beiden neergelegd bij het feit dat het incident in bocht 3 een ongelukkig race-incident was. De Vries legde uit dat er aan de binnenkant van de bocht minder grip was en dat het daar ook erg hobbelig was, waardoor hij rechtdoor schoot en Magnussen blokkeerde. Magnussen accepteert dat De Vries hard streed om zijn positie te behouden en verklaarde: “Wie ben ik om daarover te klagen?”

Verremming van De Vries

De Vries, die als zeventiende startte, zat vast in een DRS-trein tijdens de race. Hij wilde echter naar voren vechten en probeerde Magnussen halverwege de race in te halen. In bocht 1 gingen ze zij aan zij, waarna ze beiden wat wijd schoten, wat George Russell de kans gaf om voorbij te gaan. Vervolgens bevond Nyck de Vries zich aan de binnenkant van Magnussen in bocht 3, maar hij verremde zich en nam per ongeluk Magnussen mee, die niet kon insturen voor de bocht. Hoewel er geen ernstige schade was, moesten beide coureurs terugvallen door het incident.

De Vries beschouwde het incident als een racegevecht en een ongelukkig race-ongeluk. Hij erkende dat het team over het algemeen wat tekortkomt qua snelheid en dat er verbeterpunten moeten worden geïdentificeerd voor de eerstvolgende race op de Red Bull Ring in Oostenrijk.

Ongelukkig moment

Magnussen staat bekend om zijn agressieve rijstijl, maar De Vries had niet verwacht dat hij zo volhardend zou zijn in bocht 2. Desondanks nam De Vries het Magnussen niet kwalijk en begreep hij dat dergelijke situaties deel uitmaken van het racen. De verminderde grip en hobbeligheid in bocht 3 speelden een rol bij de verremming, legde De Vries uit. Beide coureurs waren het erover eens dat er geen behoefte was aan een gesprek tussen hen en dat ze zonder wrok verder zouden gaan. Het behalen van punten leek sowieso niet realistisch zonder het incident, maar ze waren ervan overtuigd dat ze hoger hadden kunnen eindigen. Magnussen beschouwde het incident als een ongelukkig moment waar hij zelf weinig aan kon doen, en hij geloofde niet dat De Vries opzettelijk handelde.

Formule 1 livestreamen

Abonneer je op F1TV Pro en geniet van live-uitzendingen van alle Formule 1-races, trainingssessies en kwalificaties, samen met exclusieve inhoud zoals on-board camerabeelden en teamradio’s. Mis geen seconde van de actie en beleef de sport intensiever. Koop hier F1TV Pro. Toch liever de races met je eigen ogen zien?
Mis dan de kans niet om live getuige te zijn van de adrenaline en snelheid van de Formule 1-races! Koop nu je tickets en ervaar de opwinding van deze prestigieuze autosport in levenden lijve. Beleef de spectaculaire races, zie de beste coureurs ter wereld in actie en geniet van de unieke sfeer op het circuit. Koop hier je tickets en zie Max Verstappen in het echt winnen!

Dit vind je misschien ook leuk

Plaats een Reactie

Over Racing.nl

Racing.nl is de ultieme bestemming voor Formule 1 fans! We brengen je al het laatste nieuws, meningen en informatie over de sport, evenals uitslagen en live verslag van elke race. Of je nu een die-hard fan bent of net begint, bij ons kun je terecht voor alles over racing.

Komende races

Wil je weten wanneer de eerstvolgende formule 1 race is? Bekijk de formule 1 race kalender voor het overzicht van de trainingen, kwalificaties en races. Klik op de knop hieronder.

© Copyright Racing.nl 2024 | Alle rechten voorbehouden

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies om je ervaring te verbeteren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookiebeleid