De GP van Australië: de meeste rode vlaggen ooit

Gepubliceerd: Bijgewerkt op 428 weergaven
GP Melbourne 2023

Op zondag slaagde Max Verstappen erin om de Grand Prix van Australië te winnen na een chaotische en verwarrende laatste fase. De race in Melbourne werd drie keer onderbroken en eindigde uiteindelijk met een safetycar-situatie met een recordaantal rode vlaggen. Lewis Hamilton eindigde als tweede met zijn Mercedes, terwijl Fernando Alonso als derde eindigde in zijn Aston Martin.

Veel rode vlaggen tijdens de F1 race van Australië

Het was een teleurstellende race voor Alexander Albon van het Williams-team in de Australische Grand Prix. In de zevende ronde van de race gleed Albon uit in een bocht en vloog hij van de baan, waardoor hij voortijdig uitviel. Dit was een grote tegenslag voor de jonge coureur, die op dat moment nog op zoek was naar een positieve start van het seizoen. Het incident zorgde ook voor de eerste rode vlag en een safetycar-situatie.

Ook voor George Russell van het Mercedes team ging het mis. In de 18e ronde kreeg George Russell een dramatisch einde. De motor van zijn bolide vatte vlam en hij moest toen de race verlaten. Dit was een enorme teleurstelling voor Russell, die tot dat moment een solide race reed. Het incident zorgde ook voor de tweede rode vlag en ook kwam er weer safetycar, waardoor de andere coureurs gedwongen werden om hun strategie aan te passen.

Opnieuw een rode vlag in ronde 57

In de een na laatste ronde (57) verloor Kevin Magnussen een van zijn banden, waardoor hij de controle over zijn bolide verloor en van de baan spinde. Het incident leidde tot een rode vlag-situatie, waarbij de race tijdelijk werd gestaakt. Hij moest teleurgesteld tot stilstand komen aan de kant van de baan.

Even later in ronde 57 vond er weer een botsing plaats, omdat de race opnieuw gestart moest worden door de laatste rode vlag. Ditmaal gebeurde het tussen de Alpine-auto’s van Esteban Ocon en Pierre Gasly, maar ook Fernando Alonso verongelukte. Zijn achterwiel werd als eerste geraakt, waardoor hij spinnend over de baan botste tegen de zijkant van de baan en tot stilstand kwam. Zijn teamgenoot Lance Stroll kon de bocht die daarna kwam ook niet maken en kwam even later in de grindbak terecht.

Toen de rest van de auto’s verder reden, was er aan het einde van de rij een botsing tussen Gasly en Ocon. De twee Alpine wagens klapten op elkaar en crashten achter elkaar aan tegen de zijkant van het circuit. Beide auto’s hadden te veel schade om nog verder te kunnen. Hierna kwam er alweer een safetycar en moesten de rest van de coureurs die nog op het circuit reden er achteraan over de finish. De stand voordat de crash gebeurde is uiteindelijk gebruikt als eindstand, waardoor Max Verstappen eerste werd, gevolgd door Lewis Hamilton op de tweede plek en Fernando Alonso op de derde plek.

Bekijk de F1 crash in Australië

De meeste rode vlaggen ooit gegeven

De Grand Prix van Australië zal bijgeschreven worden als een historische race vanwege het recordaantal rode vlaggen dat werd getoond op het circuit van Albert Park. In meer dan 70 jaar kwam het maar liefst 7 keer voor dat er twéé rode vlaggen werden gegeven tijdens een race. In Australië afgelopen weekend waren het er nu drié, wat het meeste is ooit. Slechts enkele coureurs wisten de problemen te ontwijken door alle chaos.

Dit vind je misschien ook leuk

Plaats een Reactie

Over Racing.nl

Racing.nl is de ultieme bestemming voor Formule 1 fans! We brengen je al het laatste nieuws, meningen en informatie over de sport, evenals uitslagen en live verslag van elke race. Of je nu een die-hard fan bent of net begint, bij ons kun je terecht voor alles over racing.

Komende races

Wil je weten wanneer de eerstvolgende formule 1 race is? Bekijk de formule 1 race kalender voor het overzicht van de trainingen, kwalificaties en races. Klik op de knop hieronder.

© Copyright Racing.nl 2024 | Alle rechten voorbehouden

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies om je ervaring te verbeteren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookiebeleid