Aston Martin niet van plan Red Bull-vloer te kopiëren: “Doorgaan met eigen ontwikkeling”

33 weergaven
Aston Martin en Red Bull

Aston Martin heeft aangegeven dat het niet van plan is om de vloer van Red Bull te kopiëren. Het team gelooft sterk in het blijven werken aan hun eigen ideeën en ontwikkeling, in plaats van obsessief bezig te zijn met het imiteren van anderen.

Een blik op de vloer van de RB19

Tijdens de Grand Prix van Monaco kregen de concurrenten van Red Bull een goede blik op de vloer van de RB19, de snelste bolide van dit seizoen met acht overwinningen in acht races. Terwijl de vloer van andere teams, zoals Williams, er eenvoudig uitziet, werd duidelijk dat de vloer van Red Bull zeer gedetailleerd is, nadat Sergio Perez tijdens de kwalificatie crashte. Dit bood de concurrentie de kans om te kijken waar ze mogelijke verbeteringen voor hun eigen auto’s konden vinden.

Aston Martin’s unieke aanpak

Sommige teams willen de vloer van Red Bull misschien kopiëren om sneller te worden, maar Aston Martin denkt daar anders over. Volgens technisch directeur Dan Fallows blijft het team trouw aan hun eigen manieren en denkwijzen, omdat die details mogelijk niet op elke auto werken. Hij legt uit dat het veel tijd kost om de vloer te optimaliseren en dat Aston Martin daar veel moeite in steekt. Daarom is het voor hen erg belangrijk om hun eigen ontwikkeling voort te zetten. Fallows zegt: “We hebben onze eigen ideeën en manieren om dingen aan te pakken. De details op het oppervlak zijn het resultaat van de vele uren die we besteden aan het verbeteren ervan. Het is dus cruciaal voor ons om ons eigen pad te blijven volgen. We zien dit als een waardevolle bron voor vooruitgang. We hebben zelfs nog een update gezien in Canada, dus het is belangrijk voor ons om daarvan gebruik te maken.”

Waardevolle inzichten van Red Bull’s vloerfoto’s

Hoewel Aston Martin niet gehaast is om precies hetzelfde te doen, vinden ze de foto’s van de vloer van Red Bull toch handig. Fallows zegt dat hij geen grote verrassingen heeft gezien, maar hij vindt het altijd leuk om te kijken naar wat andere teams hebben gedaan. Hij legt uit dat alle teams dezelfde problemen hebben met de luchtstroom rond de auto en het is interessant om te zien welke oplossingen zij bedenken. Dus hoewel het niet echt verrassend is, blijft het toch interessant om te zien wat er gebeurt.

Constante inzet van Aston Martin

Aston Martin heeft onlangs veranderingen aan de vloer doorgevoerd als onderdeel van een grote update tijdens de Grand Prix van Canada. Dit was een reactie op de vraag van coureur Fernando Alonso om snel updates uit te brengen, zodat ze niet te ver achterop zouden raken. Fallows benadrukt echter dat het team al eerder dit jaar grote verbeteringen heeft gemaakt, ook al waren deze niet direct zichtbaar. Ze werken constant aan het verbeteren van de auto, in plaats van te wachten op enkele races voordat ze met een grote update komen. Hoewel de visuele veranderingen aan de vloer het meest opvallen, is het nog niet duidelijk of dit ook de grootste prestatieverbetering met zich meebrengt. Niettemin ziet de technisch directeur het als een stap in de goede richting.

Formule 1 kijken met F1 TV Pro

Ben je op zoek naar een nog intensere beleving van de Formule 1? Dan is F1 TV Pro de ideale oplossing voor jou. Met F1 TV Pro krijg je toegang tot live-uitzendingen van alle spannende races, trainingen en kwalificaties. Je hoeft geen enkel moment van de actie te missen. Bovendien krijg je exclusieve extra’s, zoals beelden vanuit de cockpit en meeslepende teamradio’s. Deze unieke ervaring neemt je dieper mee in de wereld van de Formule 1 en laat je volledig opgaan in de opwinding van deze spectaculaire sport. Klik hier om F1 TV Pro aan te schaffen en geen enkel moment van de races te missen.

Ervaar de opwinding van Formule 1 live op het circuit!

Ben je op zoek naar een onvergetelijke ervaring vol spanning en snelheid? Dan is het nu jouw kans om de drukte en intensiteit van een Formule 1-race zelf mee te maken. Grijp deze gelegenheid aan en koop tickets om de adrenaline van de Formule 1 live op het circuit te beleven. Je zult worden meegesleept door de spectaculaire races, versteld staan van de ongelooflijke vaardigheden van ’s werelds beste coureurs en genieten van de unieke sfeer die alleen op het circuit te vinden is. Klik hier om je tickets te kopen en persoonlijk getuige te zijn van de triomfen van Max Verstappen en andere topcoureurs.

Dit vind je misschien ook leuk

Plaats een Reactie

Over Racing.nl

Racing.nl is de ultieme bestemming voor Formule 1 fans! We brengen je al het laatste nieuws, meningen en informatie over de sport, evenals uitslagen en live verslag van elke race. Of je nu een die-hard fan bent of net begint, bij ons kun je terecht voor alles over racing.

Komende races

Wil je weten wanneer de eerstvolgende formule 1 race is? Bekijk de formule 1 race kalender voor het overzicht van de trainingen, kwalificaties en races. Klik op de knop hieronder.

© Copyright Racing.nl 2024 | Alle rechten voorbehouden

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies om je ervaring te verbeteren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookiebeleid