Amerikaanse F1 Grand Prix: Red Bull Racing rijdt met designs van fans op RB19

241 weergaven
© Red Bull Content Pool

Aan het begin van dit jaar heeft het Red Bull-team de RB19 aangekondigd en daarbij ook een speciale wedstrijd gelanceerd genaamd ‘Make Your Mark’. Deze wedstrijd gaf trouwe fans de kans om hun eigen ontwerp te maken voor de endplates van de achtervleugel, de sidepods, chassis aan de zijden en de endplates van de voorvleugels. Het Red Bull-team heeft de fans de mogelijkheid gegeven om hun ontwerpen in te sturen voor drie races in Amerika: Miami, Austin en Las Vegas.

Op sociale media had het Red Bull team al enkele voorbeelden van de afgevallen designs getoond, maar een paar dagen voor de Grand Prix werd het definitieve ontwerp voor de race van Miami onthuld. De aangepaste livery heeft dezelfde basis als de originele wagen, maar met een opvallend verschil. Er is een lichtroze, donkerroze en lichtblauwe streep toegevoegd die vanaf de neus via de sidepods naar de achtervleugel loopt. Deze kleuren zijn niet verrassend, aangezien ze vaak geassocieerd worden met de stad Miami.

Speciale helm voor Max Verstappen

Max Verstappen had zelfs een speciale helm onthuld ter gelegenheid van de Miami Grand Prix. De Nederlander heeft zijn gebruikelijke wit-rode helm tijdelijk opgeborgen en droeg nu een donkerblauwe helm met turquoise en roze accenten. Max Verstappen liet hierover weten: “Ik heb de basis van het ontwerp hetzelfde gehouden als mijn reguliere helm voor dit seizoen. Ik vind het mooi om het ontwerp in de basis hetzelfde te houden en andere kleuren te gebruiken. Ik vind dat het heel goed heeft uitgepakt.”

Verstappen voegt toe dat hij om de kleur turquoise heeft gevraagd en of dezelfde kleur voor de binnenkant van de helm mogelijk was. “Het was de eerste keer dat ze die kleur hebben gebruikt bij Schuberth. De combinatie van de kleuren, ook op de achterkant van de helm, maakt het voor mij een heel gaaf ontwerp. Het is een vrij strak ontwerp, wat ik mooi vind. Ik ben erg blij met het resultaat.”

Dit vind je misschien ook leuk

Plaats een Reactie

Over Racing.nl

Racing.nl is de ultieme bestemming voor Formule 1 fans! We brengen je al het laatste nieuws, meningen en informatie over de sport, evenals uitslagen en live verslag van elke race. Of je nu een die-hard fan bent of net begint, bij ons kun je terecht voor alles over racing.

Informatie

Komende races

Wil je weten wanneer de eerstvolgende formule 1 race is? Bekijk de formule 1 race kalender voor het overzicht van de trainingen, kwalificaties en races. Klik op de knop hieronder.

© Copyright Racing.nl 2024 | Alle rechten voorbehouden

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies om je ervaring te verbeteren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookiebeleid